Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 04/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

B-pojat: Maailmanpyörässä Pohjanmaalla : otteluraportti - 03.11.2010

Kirjuri palaa rikospaikalle, oikeuden pöytäkirjat ja sekavat muistiinpanonsa mukanaan. Koettakaa kestää...

Ylös, alas ja ympäri hei, raikui bussin takapenkiltä paluumatkalla. Samassa hengessä sujui B-junioreiden päivä muutenkin Seinäjoen SM-karsinnassa. Päivä käynnistyi 2-2 -tasapelillä isäntäjoukkue NJ Panthersia vastaan. Moni forssalainen maistoi tasurissa tappion karvaan sivumaun, sillä paremmalla viimeistelyllä voittokin olisi ollut mahdollinen.

Toisessa pelissä käytiin sitten huipulla. Taisteluilmeensä esiin kaivanut FoSu ei antanut kotkalaiselle Crackersille mahdollisuuksia, vaan nakutteli vakuuttavan voiton 8-1. Viimeisen kiepautuksen tarjoili sitten Tapanilan Erä. FoSulle olisi kelvannut ottelusta tasapelikin, mutta Erälle vain voitto. Kahdessa aiemmassa pelissään epävarmasti esiintyneet eräläiset tiivistivät rivejään ja niittasivat jo kahdessa erässä lukemiksi 7-0. Lopputulos 8-1 pudotti FoSun tylysti maan pinnalle ja käytännössä ulos SM.sarjasta.

Kaikkeni annoin, hetken ma heilua jaksoin, runoili muuan E. Leino, vaikka ei tiettävästi urheilumiehiä ollutkaan. Kaksi matsia FoSu pystyi pelaamaan omalla tasollaan, mutta kolmas oli jo liikaa. Lyhyt palautumisaika ja rivien huolestuttava harveneminen veivät yrittämisestä parhaan puhdin. Kolme pistettä eivät kuitenkaan tänään riittäneet jatkoon.

Taistelutta FoSu ei tosiaankaan nahkaansa myynyt. Sen voi todistaa päivän kiireisin mies, Rämön Petri, jolla riitti lääkintämiehenä hälytyksiä enemmän kuin normaalina työpäivänä. Jääpusseja kului, kun siipeensä saaneiden lista kasvoi melkeinpä erä erältä. Polveaan poteva Kanni oli jo penkillä muutenkin, mutta Seinäjoella hän sai seuraa sairastuvalle ainakin Korkosta, pikku-Mäksästä, Mikasta, Rämpästä ja Niketaksesta, vain muutamia esimerkkejä luetellakseni. (Lisäksi yhdellä pelaajalla ilmeni niin vakavia suolistokomplikaatioita, että ne lienee parasta tutkituttaa lääkärillä, viimeistäänkin ennen seuraavaa yhteistä bussimatkaa…)

Karsinnan voiton vei kotijoukkue NJ Panthers, joka järjesti päivän jymy-yllätyksen nousemalla kolmen maalin tappioasemasta 5-3 -voittoon Erästä. Kun se vielä illan päätteeksi rouhi Crackersin 8-2, kertyi kotijoukkueen plakkariin viisi pistettä. Crackersin 5-3 -voittanut Erä keräsi neljä pistettä, joilla se varmisti SM-sarjapaikan itselleen. Crackers joutui palaamaan Kotkaan ilman pisteitä.

Tavoiteltu SM-sarjapaikka siis lipsui käsistä, mutta pelit jatkuvat pienen tauon jälkeen, näillä näkymin Sisä-Suomen ja Länsirannikon yhteisessä ylemmässä jatkosarjassa. Eiköhän sekin tarjonne riittävästi pelillisiä haasteita, ja ainakin vanhempien kukkaroita ilahduttavia lyhyempiä pelimatkoja. Pelillisiä tavoitteita ei ole syytä eikä tarvetta madaltaa, mutta yksi välitavoite on syytä lisätä: Sairastupa on saatava tyhjäksi.


NJ Panthers - FoSu   2 - 2 (1-1, 1-1, 0-0)

Tapola ja kumpp. olivat joutuneet sekoittamaan pelaajapakkaa melkoisen perusteellisesti, sillä avauksen kavereista Kanni oli sivussa ja Korkonkin pelikunto niin ja näin. Niinpä sekä hyökkäysketjut että pakkiparit poikkesivat totutusta.

Alku sujui tarkkaillen, mutta Panthers riemastutti kotiyleisöään heti toisella minuutilla. Jo lämmittelyssä näkyi, että nurmolaisilla on kuti herkässä ja kun laidasta avautui vetopaikka, verkko heilahti Hempun takana. FoSu tarjoili kuittia välittömästi, mutta tuomareiden mielestä Kassun maila oli tilanteessa liian korkealla. Seuraava sitten jo kelpasikin. Rämppä lähetti tutun rannarinsa maalille, jossa veskari ei ollut aivan hereillä, ja pallo lirui alanurkkaan. Tämän jälkeen nurmolaisvahti keräsi kuitenkin hienosti itsensä ja oli loppupelissä yksi joukkueensa parhaista.

Maalinsa jälkeen FoSu sai hyvää otetta, mutta Panthers piti pakkansa tiiviinä eikä kunnon tekopaikkoja avautunut. Kotijoukkue haki vastaiskun paikkoja ja erän lopulla sille avautuikin hyvä sauma, mutta Hemppu venytti jalkansa eteen ja osoitti, että taidot ovat pitkästä ottelutauosta huolimatta tallella. Erän lopulla koettiin myös tuntuva menetys, kun hyvin aloittanut ja avausmaalin syöttänyt Mika Malin muljautti polvensa ja joutui jättämään kentän.

Toinen erä jatkui samoissa tasaisen tarkoissa merkeissä, kunnes FoSulle avautui paikka siirretyn rangaistuksen aikana. Rämppä vetäisi tällä kertaa oikealta laidalta ja Laku jatkoi pallon maaliin ja FoSun johtoon ajassa 18:53. Hyvistä otteista huolimatta FoSu ei saanut irtiottoa aikaiseksi ja viitisen minuuttia myöhemmin oltiin jälleen tasalukemissa. Nurmolaishyökkääjä ohitti FoSu-pakin parhaaseen Juha Laitila-tyyliin ja tasoitti tilanteen terävällä vedolla.

Päätöserässä riitti niin yritystä kuin jännitystäkin, vaikka tilastomerkintöjä ei syntynytkään. Melkein-maaleja toki nähtiin useampiakin ja täysin puolueettomasti arvioituna enemmän nurmolaisten päädyssä. Lähimpänä onnistumista olivat Hasse joka vetäisi parikin kertaa rautoihin ja Laku, joka pääsi aivan viime minuuteilla läpiajoon. Panthers-vahti veti kuitenkin kaksinkamppailussa pidemmän korren.

Pelin jälkeen forssalaisleirissä manailtiin huonoa tuuria ja oltiin maistavinaan tasurissa tappion makua. Täysin tyytyväisiä ei tunnuttu olevan vastustajankaan puolella. Ainakin erään paikallisen kommentoijan mukaan Panthers ei saanut vastahyökkäyspeliään pyörimään totuttuun malliin. Tästä voinee päätellä, että molemmissa joukkueissa suurimmat onnistujat löytyivät puolustuspäästä.

Tilastot:

01:13 1 - 0 NJ Panthers

03:09 1 - 1 Valtteri Rämö - Mika Malin

18:53 2 - 1 sr Teemu Lagerstedt - Valtteri Rämö

25:17 2 - 2 NJ Panthers

41:21 NJ Panthers - aikalisä

 

 Jäähyt: -

 Pistepörssi: Valtteri Rämö 1+1, Teemu Legerstdt 1+0, Mika Malin 0+1.

 

FoSu - Crackers   8 - 1 (1-1, 3-0, 4-0)

Kolmen tunnin huilitauon jälkeen saatiin vastaan kotkalainen Ballcrackers, joka oli lunastanut paikkansa Seinäjoelle Kaakkois-Suomen karsintojen kautta. Ensimmäinen ottelussaan se oli joutua Erän jyrän alle, mutta sinnitteli lopulta kunnialliseen 3-5 -tappioon.

Toiseen otteluun jouduttiin lähtemään kahdella sentterillä, sillä Korkosta ei ollut enää sairastumisen vuoksi pelimieheksi. Laidoille sen sijaan haettiin tuoretta voimaa ja se palkittiinkin heti ensiminuuteilla. Mäkeläisen Niko sai Crackersin maalin takaa pallon Jokisen Nicolakselta, kiersi pari vastustajaa ja tempaisi hyvältä hollilta yläpesään. Joukkueen ote näytti muutenkin hyvältä, kunnes Crackers sai ajassa 5.20 maalinedustatilanteesta rankkarin. Syy jäi monille hämäräksi, mutta pallo vietiin pilkulle ja kotkalaispelaaja toimitti sen siitä maaliin asti. Tilanne oli 1-1 ja vastustajakin alkoi päästä peliin mukaan. Erän lopulla fosulaispelaaja hölmöili vielä hyökkäyspään jäähyn, mutta FoSu pelasi jälleen hyvää alivoimaa ja taisipa siinä olla av-maalikin lähellä. Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa.

Erien alusta on ollut monet kerrat puhetta, ja tällä kertaa FoSu oli niissä nohevana. Aikaa aloituksesta kesti vain 42 sekuntia, kun pallo oli Crackersin maalissa. Harjun Henkka vetäisi terävästi, Laku oli kärppänä paikalla ja nappasi riparin sisälle. Henkalta jäi tilanteesta syöttöpiste kuittaamatta, mutta annettakoon se tässä lehvien kera; monen muun ohella Henkka esitti pelissä parasta osaamistaan.

Seuraavaankaan osumaan ei löytynyt syöttäjää, mutta eipä Rauduksen Kassu sellaista tarvinnutkaan; ensin tiukkaa karvausta keskialueella, siitä pallonriisto ja sitten sopivan korkuinen veto maalille - ja FoSu johtoon 3-1. Reilua minuuttia myöhemmin saatettiin nähdä yksi pelin ratkaisuhetkistä. Pallo pyöri jo FoSun maaliviivalla, mutta Vuorisen Jere onnistui kuin onnistuikin haalimaan pallon haltuunsa, ja kavennus jäi syntymättä. Tulkoon tässä välissä sanotuksi sekin. että Jere pelasi maalilla huikean ottelun: ilman rankkaria vastustaja olisi jäänyt nollille.

Crackers-päässä verkko sen sijaan soi. Ajassa 25.38 Crackers sai jäähyn, jonka FoSu kuittasi nopeasti. Väkkähääränä pyörinyt Nicolas sai Rämpältä pallon maalin eteen ja ujutteli FoSun jo kolmen maalin johtoon.

Viimeisessä erässä FoSu oli jo niin hallitseva, että erinäisiä koitoksia nähnyt Nitsakin kommentoi peliä "sairaan hyväksi". Sitähän se sananmukaisesti olikin, sillä Mäkeläisen Niko joutui jättämään pelin kesken ranteeseen kohdistuneen iskun seurauksena ja Malinin Mikan polvi sanoi sopimuksensa irti. Neljä maalia kuitenkin värkättiin ja ensimmäinen heti avausvihellyksestä, kun Laku jatkoi Harjun tarjoilusta pallon maaliin. Paikoitellen vauhti alkoi kiihtyä - puolin ja toisin - sen verran kovaksi, että järki ei meinannut aina pysyä mukana. FoSun kuudennessa osumassa sitä kuitenkin nähtiin. Kosken Niketas jätti kauniisti Vehmaksen Villelle, joka sai tilaa ja veti nätisti tilanteeksi 6-1. Täytyy muutenkin sanoa, että isä-Jarin olisi kannattanut olla katsomassa, miten poika painoi läpi ottelun kuin Jukolan Lauri Hiidenkivellä - kertakaikkisen mahtavaa taistelua!

Viimeisiä niittejä iskettiin ajassa 37.10. FoSu pelasi alivoimalla ja Crackers haki kavennusta ottamalla maalivahdin pois. Pallo ei kuitenkaan pysynyt kotkalaisten hallussa, ja Jokisen Nicolas pääsi kohottamaan pelivälineen tyhjään maaliin. Ottelun lopulla nähtiin vielä sekin harvinaisuus, että Mäntylän Tuomas nousi hyökkäyksen kärjeksi, seurasi tilanteensa loppuun asti ja merkkautti loppunumeroiksi 8-1.

Crackers-peli oli FoSun osalta ehdottomasti päivän parasta antia ja kaikki lenkit kestivät ja pitivät paikkansa.

Vaikka tuomaritoimintaa ei ole ollut tapana kommentoida, kiittäminen lienee sallittua. Sekä tässä että edellisessä pelissä tuomarit hoitivat hommansa erinomaisesti ja pitivät pelin hyvin hallussaan. Rikkeet vihellettiin pois ja kun otteet alkoivat kentällä kuumentua, kapteenit otettiin isälliseen puhutteluun. Kirjuri nostaa baskeriaan!

 

Tilastot:

02:27 1 - 0 Niko Mäkeläinen - Nicolas Jokinen

05:20 1 - 1 rl Crackers

10:04 FoSu - 2 min

15:42 2 - 1 Teemu Lagerstedt

18:09 3 - 1 Kasimir Raudus

25:38 Crackers - 2 min

25:45 4 - 1 yv Nicolas Jokinen - Valtteri Rämö

30:06 5 - 1 Teemu Lagerstedt - Henri Harju

33:55 6 - 1 Ville Vehmas - Niketas Koski

35:17 FoSu - aikalisä

36:25 FoSu - 2 min

37:10 7 - 1 tm/av Nicolas Jokinen

41:26 8 - 1 Tuomas Mäntylä

Jäähyt: FoSu: 2 x 2 min; Crackers: 1 x 2 min

Pistepörssi: Nicolas Jokinen 2+1, Teemu Lagerstedt 2+0, Niko Mäkeläinen 1+0, Tuomas Mäntylä 1+0, Kasimir Raudus 1+0, Ville Vehmas 1+0, Henri Harju 0+1, Niketas Koski 0+1, Valtteri Rämö 0+1.


Erä - FoSu   8 - 1 (2-0, 5-0, 1-1)

Tapanilan Erä oli aloittanut molemmat aiemmat ottelunsa hyvin, mutta hukannut sitten otteensa. Crackersin se kykeni vielä voittamaan, mutta kun Nurmo tuli 3-1 -tilanteessa rinnalle ja ohi, Erä hukkasi konseptinsa ja taipui yllätystappioon. Viimeiseen peliin helsinkiläiset tulivat määrätietoisesti, sillä vain voitto kelpasi SM-sarjapaikkaan. Parin tunnin tauolla rivit oli koottu ja tiivistetty; kolmesta mukana olleesta kentällisestä yksi jäi penkille ja viimeinenkin takki oli napitettu tiukasti kiinni. FoSun puolella lähtökohdat olivat hiukan toiset. Rivit olivat harvenneet itsestään, paras lataus oli purkautunut edellisessä pelissä eikä uusi latinki ollut ehtinyt tunnissa vielä syttyä.

Ensimmäisen erän FoSu vielä pysyi jotenkin kyydissä, mutta enteet tulevasta olivat näkyvissä. Ensimmäisen takaiskumaalin saattoi vielä laittaa huonon tuurin piikkiin, kun hieman onnekas veto laidasta upposi maalissa aloittaneen Jeren taakse. Toinen maali kuitenkin kertoi, ettei peittopeliin riittänyt enää samanlaista tsemppiä kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Kun vetoa ei pystytty peittämään eikä merkkauskaan maalin edessä pitänyt, Erä-hyökkääjä pääsi laittamaan riparin sisään. Toki FoSullakin oli paikkansa - Kassun veto meni niukasti ohi ja Niketas osui avopaikassa maalivahtiin - mutta kokonaisuutena Erä vei peliä.

Ja vei myös toisella vartilla, jonka Mosan pelurit kuittasivat puhtaasti 5-0. Ei siinä auttanut aikalisä eikä maalivahdin vaihtaminenkaan, fosulaisten kintereistä oli jo puhti pois.

Varsinkin Erän neljäs osuma oli selvää oppikirja-ainesta; FoSun kenttä aukesi muutamalla nopealla siirrolla ja pallo oli pussissa. Vielä nopsemmin homma onnistui ylivoimalla, jota Erälle tarjottiin pariinkin otteeseen. Viimeinen erä olikin sitten pelailua ja loppuvihellyksen odottelua. FoSun lohdutusmaalin viimeisteli Rauduksen Kassu Vehmaksen Villen syötöstä. Siinä mielessä meni oikealle kaverille, että kaikki kolme peliä mukaan laskien, Kassu oli FoSun selvää parhaimmistoa.

Tilastot:

04:37 1 - 0 Erä

10:42 2 - 0 Erä

16:20 3 - 0 Erä

17:25 4 - 0 Erä

17:25 FoSu - aikalisä

22:12 FoSu - 2 min

22:46 5 - 0 yv Erä

26:46 FoSu - 2 min

27:05 6 - 0 yv Erä

28:54 7 - 0 Erä

30:36 Erä - 2 min

32:08 FoSu - 2 min

38:59 8 - 0 Erä

41:20 8 - 1 Kasimir Raudus - Ville Vehmas

Jäähyt: Erä: 1 x 2 min; FoSu: 3 x 2 min

Pistepörssi: Kasimir Raudus 1+0, Ville Vehmas 0+1.

Muut ottelut:

Crackers - Erä   3 - 5
Erä - NJ Panthers    3 - 5
NJ Panthers - Crackers    8 - 2

Sarjataulukko:

NJ Panthers            3   2 1 0   15- 7    5
Erä                    3   2 0 1   16- 9    4
FoSu                   3   1 1 1   11- 11   3
Crackers               3   0 0 3    6- 21   0
 
NJ Panthers ja Erä SM-sarjaan.

 

NJ:n osalta kirjuri voi vain yhtyä Tapanilan Erän kommentaattorin arvioon: "NJ:n peli perustui täysin puolustukseen ja vastaiskuihin, mutta täytyy allekirjoittaneen hattua nostaa niiden terävyydestä ja onnistumisprosentista. Ei näkynyt jaloissa painavan vaikka kahdella ketjulla koko päivän pelasivatkin. Kovia jätkiä." Erityisesti verkkokalvolle piirtyi joukkueen kapteenin Mirko Saarelan varmaotteinen työskentely, joka piti joukkueen koossa tiukoissakin tilanteissa.

Vielä kovempia nurmolaiset ovat, jos pystyvät kahdella kentällisellä viemään myös SM-sarjan läpi. Ilmeisesti NJ saa kuitenkin apuja Jaguars-ryhmästään. Kotihallissaan joukkue tarjoaa varmaan tiukan vastuksen mille tahansa vastustajalle, mutta pitkät matkapelit voivat syödä tehoja, varsinkin jos sairastumiset, loukkaantumiset yms. harventavat kapeaa rosteria. Jos Panthers selviää lohkossaan neljän parhaan joukkoon, voidaan puhua jo pienestä sensaatiosta. Mutta eipä silti, pelasihan Ruokolahtikin muutama vuosi sitten itsensä mestariksi kahdella kentällisellä...

Erä esiintyi varsinkin kahdessa ensimmäisessä pelissä yllättävän epävarmasti. Varmaan siihen löytyi muitakin syitä kuin se, että joukkueen paras maalintekijä oli jäänyt kotiin kuumettaan parantelemaan. FoSu-peli kuitenkin osoitti, mihin joukkue parhaimmilaan pystyy. Taitotaso on ihailtavan korkea ja kuviot hyvin harjoiteltuja. Niillä luulisi sijoittuvan korkealle myös SM-sarjassa. Kävellä en lupaa, mutta eiköhän Erä nähdä myös kevään pleijareissa.

FoSun osalta pelit jatkuvat siis Sisä-Suomen ja Länsirannikon yhteisessä jatkosarjassa, mutta siitä tarkemmin toisaalla.

- IK -<< Edellinen
01.11.2010 Siltasen Corner – Fosu viikonloppuna pisteiden makuun
Seuraava >>
05.11.2010 E-tytöillä kotiturnaus sunnuntaina 7.11
Tänään: 27.04.2018 05:39 Nimipäivä: Merja 1255680