Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

B-pojat: SM-välikarsinnan ennakointia - 27.10.2010

B-poikien SM-sarjapaikat ratkotaan tulevana viikonloppuna pelattavissa turnauksissa. 32 jatkoon selvinnyttä joukkuetta on jaettu alueiden ja alkolohkosijoitusten perusteella kahdeksaan eri lohkoon. FoSu matkustaa lauantaina Seinäjoelle, jossa se kohtaa isäntäjoukkue Nurmon Jymyn, FBC Ballcrackersin Kotkasta ja Tapanilan Erän.

SM-karsinta pelataan Seinäjoen uudenkarhealla Qmax Arenalla, joka on rakennettu nimenomaan salibandyn tarpeisiin. Sen puolesta olosuhteet ovat siis kaikille joukkueille tasapuoliset, eivätkä parketilla harjoittelevat saa ylimääräistä tasoitusta.

Jokaisesta lohkosta kaksi parasta pääsee SM-sarjaan. Muut jatkavat pelejään alueellisissa jatkosarjoissa ja hakevat sitä kautta reittiä kevään SM-playoffeihin.

Yksinkertainen turnaus on ankara seula, joka ei anna virheitä anteeksi. Vahvoilla ovat ne joukkueet, joilla on laaja ja tasainen pelaajarinki ja joilla riittää voimia kolmeen tiukkaan otteluun yhden päivän aikana.

Pelin säännöt ovat kuitenkin selvät ja oikeudenmukaiset. Kun alueelliset kiintiöt ovat poistuneet, jokaisen joukkueen on ansaittava paikkansa pelaamalla. Toivon mukaan ja todennäköisesti tämä heijastuu myös tulevaan SM-sarjaan, kun heittopussit ja pisteautomaatit karsiutuvat jo matkan varrella.

FoSun tavoite on selvä. Toissa kaudella joukkue sai tuntumaa C-junnujen SM-sarjan vauhtiin. Viime vuonna B-junnuissa SM-sarjapaikka kirposi käsistä jo alkulohkovaiheessa, mutta nyt joukkue mielii jälleen kuudentoista parhaan joukkoon. Tavoitteen tiellä on kuitenkin kolme kovaa estettä, jotka tulevat vastaan järjestyksessä Jymy, Crackers ja Erä.

NJ Panthers

Nurmo tunnetaan Forssassa enemmän Atrian, painin ja pesäpallon kuin salibandyn perusteella. Seuran edustusjoukkue pelasi kuitenkin kymmenisen vuotta sitten salibandyliigassakin, mutta sittemmin Pohjanmaan valtikka on siirtynyt naapuriseura SPV:lle. Junioripuolella parhaaseen saavutukseen ovat yltäneet juuri Panthersin C-pojat, jotka sijoittuivat kaudella 2006-2007 SM-finaaleissa neljänneksi.

Myös osa FoSun nykyisistä B-pojista pääsi aikoinaan Särkänniemi-cupissa em. Panthers-ryhmän kyytiin, mutta joutui toteamaan vauhdin liian kovaksi. Sittemmin ryhmä lienee uusiutunut paljonkin, sillä nyky-Panthersien ikähaitari on väliltä 1992-1995. Valmennus on kuitenkin osaavissa käsissä, sillä joukkueen peräsimessä häärii edelleen lajin monitoimimies Jukka Tervo.

NJ selvitti Pohjanmaan alkulohkonsa ilman tappioita. Kahden ylivoimaisen ja kolmen hieman niukemman voiton lisäksi sarakkeisiin kertyi vain yksi tasapeli SPV:ä vastaan. Pisteitä Panthers keräsi saman verran kuin SPV, mutta paremman maalieronsa ansiosta nurmolaiset veivät lohkovoiton. Pistepörssin ykkössijan kuittasi Panthers-hyökkääjä Miko Saarela, joka keräsi kuudessa ottelussa huimat tehot, 7 maalia ja peräti 19 syöttöä.

Kotikenttä ja kotikatsomon vankkumaton tuki tarjoavat Pantherseille hyvät saumat SM-sarjapaikan tavoitteluun; voimia säästyy, kun joukkueen  ei tarvitse rasittaa itseään pitkällä bussimatkalla. Kuntoa joukkueelta kysytäänkin, sillä ainakin nettisivujen mukaan joukkueessa on vain kahden kentällisen verran pelaajia. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, lakeuden pojat korvaavat puut(t)uvat jalat pohjalaisella peräänantamattomuudella.

Crackers

Kotkan poikien taidot tunnetaan niin kori- kuin jalkapallossakin, mutta salibandyn puolella on ollut toistaiseksi hiljaisempaa. Muistitiedon mukaan Crackersin joukkue ei ole sattunut missään vaiheessa samoihin turnauksiin, joten ennakointi on täytynyt rakentaa tilastojen ja nettisivujen varaan.

SM-karsintaan Crackers on tullut pidemmän kaavan kautta. Alkulohkossaan se jäi selvästi NST:n varjoon, mutta keräsi kolmella voitolla ja kahdella tappiolla kuusi pistettä, joilla sijoittui lohkokakkoseksi. Viime sunnuntaina pelatussa Kaakkois-Suomen välikarsinnassa TopTeam katkaisi ensimmäisen oljenkorren murskaamalla Crackersin 10-2. Toisen kortensa kotkalaiset kuitenkin käyttivät hyväkseen ja lunastivat menolipun Seinäjoelle 9-6 -voitolla Flanelsista.

Ennakkotietojen mukaan Crackers saa turnaukseen koko joukkueensa eli kaksi maalivahtia ja 15 kenttäpelaajaa. Vaikka aiempia havaintoja joukkueesta ei olekaan, ainakin numeroa 8 kantava Sami Aalto kannattaa kentältä bongata. Alkusarjassa hän oli joukkueensa tehokkain viidellä maalilla ja kahdeksalla maaliin johtaneella syötöllä.

Crackers on jo saavuttanut yhden unelmansa selviytymällä SM-karsintaan. Kantavatko Kotkan poikien siivet vielä ylemmäs - se nähdään lauantaina.

Erä

Karsinnan vahvin - ja useimmissa kupongeissa ainoa - voittajasuosikki on Tapanilan Erä. Vuodesta ja ikäluokasta toiseen liigaseuralla riittää junioreita useampaankin joukkueeseen. Seinäjoella nähtävä B-poikien ryhmä on valiojoukkoa, joka on “muodostettu joukkueeseen kutsutuista pelaajista”. Nettisivujen mukaan puolet joukkueesta on Erässä aiemminkin pelanneita kavereita. Toinen puoli on muista pääkaupunkiseudun joukkueista siirtyneitä pelaajia. Valmentajilla riittää valinnanvaraa myös peleihin lähdettäessä, sillä ryhmässä on enemmän pelaajia kuin pöytäkirjaan mahtuu.

Kauden alussa Erä kävi mittaamassa tasoaan Mestareiden cupissa Turussa. Tuloksena oli neljäs sija. Tie cupin finaaliin katkesi tappioon SSV:lle numeroin 1-6. Etelä-Suomen alkusarjassa joukkueet sattuivat samaan lohkoon ja Erä pääsi kuittaamaan velkansa; SSV kaatui numeroin 6-1. Kun kolme muutakin alkulohkopeliä sujuivat voitokkaasti, vei Erä lohkonsa puhtaalla pelillä. Tehokkaimmin vastustajien maalivahteja kiusasi Ville Räkköläinen. Lukuisissa nettikeskusteluissakin hehkutettu pelimies keräsi neljässä ottelussa tehot 6+9.

Maaseutumatkailu vaikuttaa joskus negatiivisesti helsinkiläisten asenteisiin, mutta kokenut valmennusjohto osannee pitää joukkueensa keskittymisen kohdallaan. Elleivät Tapanilan pojat ole karsinnan kahden parhaan joukossa, kirjuri lupaa kävellä kotiin.

FoSu

Viime keväänä joukkue pääsi aluepelien kautta kolkuttelemaan pleijariportteja, mutta nyt tavoitteet on asetettu korkeammalle. Ensimmäinen väliasema on Seinäjoella, jonne joukkue toivon mukaan pääsee täysilukuisena.

Harjoituspelit sujuivat pelillisesti mallikelpoisesti ja myös voitokkaasti. Sarjakaudella meno on ollut tukkoisempaa, ja otteet ovat ailahdelleet pelistä toiseen ja myös pelien sisällä. Loukkaantumiset, syysflunssat ja muutamat muutkin tekijät ovat sekoittaneet harjoittelua ja ehjillä viisikoilla on päästy treenaamaan vain satunnaisesti.

Joukkueessa löytyy kuitenkin sekä taitoa että kokemusta kovista peleistä. Nyt sellaisia jälleen tarjotaan. Ensimmäinen käynnistyy lauantaina klo 12 Seinäjoen Qmax Arenalla. Kapteeeni Rämö miehistöineen toivottaa matkustajat ja kannustajat tervetulleeksi lennolle...


- IK -

<< Edellinen
25.10.2010 Siltasen Corner – Fosun tappioputki sai viikonloppuna jatkoa
Seuraava >>
29.10.2010 Siltasen Corner – Myyrmäen gladiaattorit lauantaina vieraisille Forssaan
Tänään: 21.03.2018 18:41 Nimipäivä: Pentti 1238588