Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

B-pojat: Mutkia matkaan : otteluraportti - 10.10.2010

B-poikien alkusarjan toinen turnaus Janakkalassa ei sujunut aivan alkuperäisten kaavailujen mukaan. Kärkikamppailussa FoSu ja KOO-VEE:n B1 tarjosivat tasaisen ja viihdyttävän pelin, jossa voittokin oli jo huulilla. Rohkeasti taistelleet tamperelaiset tasoittivat kuitenkin pelin lukemiin 2-2 vain 12 ennen sekuntia ennen päätosvihellystä - alivoimalla.

Eikä siinä vielä kaikki. Tiukalla asenteella ja rajulla fyysisellä prässillä painanut SC Top putsasi pöydän neljän pisteen ottelussa ja vei arvokkaan voiton lukemin 5-2. Yksinkertaisena pelattava alkusarja ei armoa anna. Tappion myötä FoSu putosi lohkossa kolmannelle sijalle KOO-VEE:n ja SC Top:n taakse. Viikon päästä pelattavassa viimeisessä turnauksessa ei välttämättä auta täysi pistepottikaan. Kahden parhaan joukkoon ja suoraan karsintapaikkaan tarvitaan jo muidenkin joukkueiden apua.


KOO-VEE - FoSu   2-2 (1-0. 1-1, 0-1)

KOO-VEE B1 on rankattu monissa arvioissa lohkon ykköseksi eikä välttämättä aivan suotta. Joukkueeseen on seulottu suurseuran laajasta ringistä parhaat pelurit, joita luotsaavat eteenpäin kokeneet ammattilaiset. Forssasta joukkue haki täydet pisteet. Janakkalassakin aloitus oli vakuuttava, sillä KOO-VEE oli nuijinut alkupaloiksi PirPin 12-0.

FoSu tuli puolestaan kärkikamppailuun lievästi vajaalukuisena, kun puolustuksesta Ville Hakala joutui jättämään pelikamppeet kotiin ja hyökkäyksestäkin uupui pari kaveria. Onneksi Kosken Niketas saatiin pitkästä aikaa takaisin tositoimiin.

Ottelu alkoi tasaisen pelaavissa, jos kohta myös tarkoissa merkeissä. Peli muistuttukin enemmän ihan oikeaa salibandya kuin monet lohkon aiemmat koitokset. Tarkka peli tosin tyrehdytti myös useimmat maalitilanteet, vaikka Mäntylä Tuomaksen veto kilisyttikin tolppaa jo kolmen minuutin kohdalla. Avausosuma nähtiin ajassa 10.41, kun Valtteri Rämö pääsi laidassa irti puolustajastaan ja veti tunnetulla tarkkuudellaan pallon pesään.

Erätauolta mentiin FoSun johdossa, mutta KOO-VEE tasoitti lähes välittömästi tauon jälkeen. FoSun maalin takaa lähtenyt syöttö osui tarkasti tamperelaislapaan, joka heilahti terävästi. Pari minuuttia myöhemmin katsomossa alkoi jo pukata kylmää hikeä, kun FoSu sai estämisestä jäähyn. KOO-VEE ei kuitenkaan ehtinyt saada yv-kuviotaan pyörimään, kun Rämön Valtteri karkasi laidasta ja kun askelmerkkikin osui tuttuun paikkaan, löytyi pallon jälleen KOO-VEE-vahdin selän takaa. Takaisku sumensi sen verran tamperelaisten peliä, että joukkue otti jäähyn kesken ylivoimansa. Mutta eivätpä olleet kunnossa FoSunkaan kuviot. Aikalisällä saaduista neuvoista huolimatta ylivoima oli harvinaisen ponnetonta eikä johdon kasvattaminen onnistunut.

Toisen erän loppu ja kolmannen erän alku sujuivat edelleen tasaisissa merkeissä. Vaikka FoSu oli lievästi painostavampi, KOO-VEE puolusti omalla puoliskollaan tarkasti ja ajoi forssalaispelaajat kulmiin ja maalin taakse, josta on kohtuullisen vaikea ratkaista pelejä. Hyökkäyksiään KOO-VEE rakensi nopeasti ja pääsi muutaman kerran hyville vetopaikoille, mutta FoSun maalilla Vuorisen Jere venyi moniin loistotorjuntoihin.


Viimeisen viisiminuuttisen käynnistyessä Teemu Lagerstedt pääsi läpiajon jälkeen nokikkain maalivahdin kanssa, mutta veti harmittavasti päin molaria. Tämän jälkeen ote siirtyi tamperelaisille, jotka painoivat pelin FoSun päätyyn ja hakivat vimmatusti tasoitusta. Yli-innokkuus oli kostautua, kun KOO-VEE:lle tuomittiin väärästä vaihdosta rangaistus ajassa 44.11. FoSulle olisi riittänyt pallon pitäminen, mutta jonkin turkasen avittamana pallo menetettiin omassa päädyssä vastustajalle, joka otti maalivahdin pois, heitti viidennen pelaajan kentälle ja sananmukaisesti survoi tasoitusmaalin - vain 12 sekuntia ennen päätösvihellystä!

Tällaista on salibandy - parhaimmillaan ja pahimmillaan. Onnittelut KOO-VEE:lle hienosta taistelusta ja hyvää matkaa SM-karsintaan! Vaikea nimittäin on uskoa, että joukkue kotiturnauksessaan kompastuisi sekä Ilvekseen että Trackersiin.

Parhaiden pelaajien palkintoja ei jaettu, mutta kirjurin kirjalliset leijonamitalit Vuorisen Jerelle ja kapteeni Rämölle.

10:41    1 - 0        Valtteri Rämö
15:42    1 - 1        KOO-VEE B1
17:01    FoSu - 2 min
17:42    2 - 1 av    Valtteri Rämö - Kasimir Raudus
18:40    KOO-VEE B1 - 2 min
18:40    FoSu - aikalisä
44:11    KOO-VEE B1 - 2 min
44:11    KOO-VEE B1 - aikalisä

44:48    2 - 2 av/im    KOO-VEE B1   

Jäähyt: FoSu: 1 x 2 min; KOO-VEE: 2 x 2 min

Pistepörssi: Valtteri Rämö 2+0, Kasimir Raudus 0+1.SC Top - FoSu   5-2 (2-2, 0-0, 3-0)

SC Top esitti päivän ensimmäisessä ottelussaan sangen keskinkertaisia otteita, mutta sai vaadittavat sarjapisteet Trackersin kustannuksella. Ilmeisesti riihimäkeläisten leirissä oli tutkittu lohkon asetelmat tarkkaan ja ladattu kaikki panokset FoSu-peliin. Muuttunut ilme näkyi täyteen katsomoon saakka. Siinä missä fosulaiset olivat valmistautuneet pelaamaan tavallista alkulohkopeliä, siinä Top tuli kaukaloon täydellä höyryllä ja lähes finaalitsempillä.

SC Top:n rouhea akoitus selvästikin yllätti forssalaiset. Niinpä pallo kaivettiin jo reilun minuutin jälkeen FoSun maalista. Pehmeä ote oman maalin edessä kostautui ja Top-hyökkääjä pisti pallon reppuun. Seuraava takaisku oli tulla jo parin minuutin kuluttua, mutta Jere venytti jälleen yhden päivän parhaistaan. FoSukin pääsi vähitellen pelille ja tasoituksen makuun. Jokisen Nicolas passasi laidasta vaparin Kasimir Raudukselle, joka tempaisi päivän komeimman pommin suoraan yläpesään. Pari minuuttia myöhemmin Valtteri Rämö naputti vetonsa tolppaan Ajassa 9.39 kapteenin koordinaatit osuivat kohdilleen ja FoSu siirtyi alanurkkavedolla johtoon. Tauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa, sillä Top tasoitti minuutti ennen vartin täyttymistä. Riihimäkeläisten kärkäs ja vahva hyökkääjä Teemu Peltola punnersi kaksinkamppailussa voiton FoSun maalin takana, pyörähti maalin toiselle kulmalle ja tasoitti vanhanaikaisella taukotilanteeksi 2-2.

Toinen erä tahkottiin maaleitta ja ainoat tilastomerkinnät tehtiin jäähysarakkeisiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kentällä olisi nähty vauhtia ja etenkin vaarallisia tilanteita, monessakin mielessä. Sangen vapaamielinen tuomarilinja tuntui sopivan etenkin SC Top:lle, jonka pelaajat eivät kursailleet ajaa iholle tilanteessa kuin tilanteessa.

SC Top:n fyysinen prässi vei terän FoSun omasta pelistä, joka oli osoittanut hajoamisen merkkejä jo päivän ensimmäisessä koitoksessa. Tiukan puolustuksen edessä peliä ajettiin kulmiin ja vastustajan maalin taakse tai yritettiin puskea yksin vastustajien keskeltä, mikä johti vaarallisiin pallonmenetyksiin ja vastahyökkäyksiin. Todelliset tekopaikat jäivät vähiin ja kun maskimiehistäkin oli puutetta, SC Top:n varmanäppisellä maalivahdilla Niko Intkellä oli helppo työ napsia kaukaa tulleet vedot.

SC Top sen sijaan käytti omat paikkansa tehokkaasti ja siirtyi johtoon ajassa 35.18. Joukkue sai hyvältä etäisyydeltä vaparin ja tarkka veto upposi etukulmasta Jeren taakse. Lisäniitti iskettiin viisi minuuttia myöhemmin. Pitkä avaus tavoitti maalin edestä Teemu Peltolan, joka oli jälleen puolustajaansa vahvempi ja ohjasi jatkon maalin perukoille.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa FoSu joutui ottamaan riskiä ja maalivahdin pois. Se kostautui ajassa 42.47, kun pallo menetettiin vastustajalle, jonka kaukolaukaus painui tyhjään maaliin. Sinetti oli isketty ja peli päättyi 5-2, vaikka Kannisen Aleksi vielä kerran toimittikin Top:n maaliin. Peli oli kuitenkin jo vihelletty päättyneeksi.

Lukemat 5-2 eivät jätä selittelyille sijaa. SC Top tuli otteluun selvästi paremmin latautuneena ja tahtoi voittoa enemmän. Vaikka FoSullakin oli pelissä tilanteensa ja tilaisuutensa, joukkueen riveistä ei tällä kertaa löytynyt haalariosastoa, joka olisi ollut valmis pistämään kroppaansa likoon ja menemään maalin eteen ja muihin ahtaisiin paikkoihin. Eikä joukosta löytynyt tällä kertaa myöskään sellaista pelaajaa, joka omalla esimerkillään olisi pistänyt vauhtia muittenkin kintereisiin. Sen vuoksi tämän peli leijonamitali jää jakamatta ja odottamaan seuraavia otteluita.

Tilastot:

01:14    1 - 0         SC Top
04:18    1 - 1         Kasimir Raudus - Nicolas Jokinen
09:39    1 - 2        Valtteri Rämö - Nicolas Jokinen
13:51    2 - 2        SC Top
19:42    FoSu - 2 min
26:48     SC Top - 2 min
35:18    3 - 2        SC Top
40:19    4 - 2        SC Top
42:47    5 - 2 tm    SC Top
43:26    SC Top - aikalisä

Jäähyt: SC Top: 1 x 2 min; FoSu: 1 x 2 min

Pistepörssi: Nicolas Jokinen 0+2, Kasimir Raudus 1+0, Valtteri Rämö 1+0.

 

Muut ottelut:

SC Urbans - FT Trackers Snipers   4 - 0

KOO-VEE B1 - PirPi   12 - 0

FT Trackers Snipers - SC Top   1 - 6

PirPi - Ilves B94   3 - 6

Ilves B94 - SC Urbans   4 - 4

 

Sarjataulukko (epävirallinen):

KOO-VEE B1  7

SC Top   6

FoSu   5

FT Trackers Snipers   4

Ilves B94   3

SC Urbans  3

PirPi   0

 

Tappio SC Top:lle osoitti taas kerran yksinkertaisen sarjan karuuden. Kun jokaisella joukkueella on enää kaksi ottelua jäljellä, FoSu ei enää voitoillakaan pysty nousemaan SC Top:n ohi, jos Top ottaa viimeisistä peleistään täydet pisteet. Tasapisteissäkin riihimäkeläiset pysyisivät edellä keskinäisen ottelun perusteella.

Kun lohkon kaksi parasta etenee suoraan valtakunnalliseen SM-karsintaan, suorin tie näyttää FoSun osalta sulkeutuneen. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tie olisi kokonaan poikki; tiehen on tullut mutka tai paremminkin uusi risteys, joka vie Iittalan välikarsintaan 23. päivä lokakuuta. Sinne joukkue selviytyy, jos se voittaa viimeiset alkulohkopelinsä Tampereella 16.10. Vastaan asettuvat silloin FT Trackers Snipers ja Ilves B94.

- IK -<< Edellinen
09.10.2010 FoSu-97 otti täyden potin sarja-avauksessa
Seuraava >>
10.10.2010 Kympin päivä C-tytöille
Tänään: 21.03.2018 18:45 Nimipäivä: Pentti 1238588