Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 04/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

RYÖSTÄJIÄ LIIKENTEESSÄ! - OTTELUENNAKKO O2 - FOSU - 12.03.2016

Hätäisimmät kukkahattutädit, älkää pelästykö. Nämä ryöstäjät ovat ihan laillisella asialla. FoSun Edustusjoukkue matkaa sunnuntaina Jyväskylään tarkoituksena hakea ryöstö, eli voitto ja napata kotietu itselleen. Kerran jokatapauksessa täytyy vieraissa voittaa, niin miksei sitten heti ekalla kerralla. Nyt alkaa ne pelit, joita on koko kausi odotettu. It's playoff-time!


KIIMAINEN FIILIS

"Nää on kauden parhaita hetkiä, joita joka pelaaja on odottanut. Hyvä fiilis. Jopa kiimainen." Kertoo päävalmentaja Pasi Lehtonen tuntemuksia ottelun aattona. Vastassa on vanha tuttu, viime keväänä nämä joukkueet kohtasivat niin ikään playoffeissa. Silloin O2 oli parempi tuossa sarjassa voitoin 2-1. Ottelusarja oli todella tasainen ja vain pieni yksittäinen tilanne oikeastaan ratkaisi voiton tuolloin jyväskyläläisten eduksi. Lehtonen sanoo, että sen lisäksi, että vastassa on tuttu jengi niin myös laadukas jengi. Odotettavissa on Lehtosen mukaan jälleen tasainen ottelu ja sarja. "Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, joten sarjasta tulee varmasti kiinnostava. Molemminpuolinen kunnioitus on luotu aiemmissa väännöissä."

O2 oli huikeassa vedossa nousten lopulta runkosarjassa toiseksi. FoSulla taas oli viime peleissä vaikeaa, ja voittoja ei tullut toivottuun tahtiin. Lopulta playoff-paikka ratkesi vasta runkosarjan päätöskierroksella. Jyväskylä lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina. Vai lähteekö? "Ehkä, ehkä ei... Se jääköön muiden mielipiteeksi." Sanoo Lehtonen sen enempää kommentoimatta asetelmia.

O2:sen valmentaja Ilkka Peltonen puolestaan ei suostu ottamaan ennakkosuosikin viittaa heidän ylleen. "Saimme kotiedun lopussa, mutta ei se viime vuonnakaan ratkaissut mitään." Sanoo Peltonen ja viittaa viime kevään sekä FoSun vierasvoittoon, jonka O2 kuittasi viikkoa myöhemmin Forssassa.


LÄÄKKEET

Nyt pelataan vain yksittäisen ottelun voitosta. Pienet asiat nousevat isoon rooliin. Kaikki täytyy tehdä huolellisesti, jos mielii voittaa. Lehtonen luettelee asiat, joihin ottelusarja tulee ratkeamaan: "Kurinalaiseen puolustuspelaamiseen, erikoistilanteisiin. Lisäksi jokainen vaihto on merkittävä, niin pallollisessa kuin pallottomassa pelissäkin. Pallollisessa pelaamisessa jokaisen pelaajan on pystyttävä ottamaan vastuuta joukkueen pelaamisesta. Lisäksi pallonmenetykset pitää saada minimiin. Pallottomassa pelaamisessa pitää löytyä kurinalaisuutta, terävää reagointia kaverin liikkeisiin sekä pyrittävä pitämään kaveri pois vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Pienet marginaalit tullee olemaan."

Peltonen sanoo, että sarjan vie joukkue, joka on ottelupäivänä vireessä ja pystyy pelaamaan ehjän 60 minuuttisen. Myös hän sanoo Lehtosen tapaan marginaalien olevan pienet. Peltonen on tiedostanut, että FoSulla on ollut tämän vuoden peleissä vaikeampaa. "Niistä pitää parantaa jos meinaa edes kerran kaataa meidät." Hän sanoo.

Jyväskylässä odotellaan alkavaa sarjaa jo kovasti. "Kyllä täytyy myöntää, että olo on kuin Varsalla kevätlaitumella." Kertoo Peltonen joukkueen kuulumisia. "Viime vuodesta ollaan taas hiukan kokeneempia ja tulossa erittäin mielenkiintoinen sarja." Vaikka O2 kauden alussa ei ollut aivan parhaimmillaan niin loppukaudesta se todellakin oli. "Peli on toden totta mennyt eteenpäin nihkeän syyskauden jälkeen. Luottavaisin mielin lähdetään sarjaan. Mutta jos oikeasti noususta haluaa pelata, niin kauden huippukunto on osattava rakentaa loppukauteen." Päättää Peltonen.


TASAISTA

FoSun ja O2:sen viisi viimeistä peliä ovat olleet tasaisia. Voitot O2:lle 3-2, maalit FoSulle 33-32. Joten tämäkin fakta tukee sitä tosiseikkaa, että tasaista tulee olemaan. Tällä kaudella molemmat voittivat kotiottelunsa.

Sarja jatkuu kotona lauantaina 19.3. kello 18.00.


<< Edellinen
10.03.2016 Fosun B-pojat päättivät runkosarjan vieraspelit voitolla
Seuraava >>
14.03.2016 JYVÄSKYLÄSSÄ NÄHTY RYÖSTÄJIÄ - OTTELURAPORTTI O2 - FOSU
Tänään: 27.04.2018 05:30 Nimipäivä: Merja 1255666