Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

PLAYOFF-PAIKKAA METSÄSTÄMÄÄN - OTTELUENNAKKO NOUSU – FOSU - 20.02.2016

FoSun kauden viides vierailu Jyväskylään runkosarjassa on edessä sunnuntaina, kun Nousu saa vieraita Forssasta. Homman nimi on se, että voitolla FoSu varmistaisi playoff-paikan pari kierrosta ennen runkosarjan loppua. Nousu taas puolestaan tappiolla joutuisi karsimaan paikastaan kakkosessa. Luvassa ottelu, jossa mitataan niin sanotusti kuupankin kestämistä. FoSu voitti syyskaudella Nousun kotonaan 13-9.


MAKEAN VOITON SIIVITTÄMÄNÄ MATKAAN

FoSu voitti sarjan kärjen viime lauantaina kotonaan ennätysyleisön edessä. Tuo voitto antoi rutkasti itseluottamusta FoSulle. Päävalmentaja Pasi Lehtonen muistelee tuota ottelua seuraavasti: "Jos päästään lähellekään viime lauantain hyvää pallollista pelaamista ja vahvaa joukkueena puolustamista, niin uskon että se riittää pisteisiin." Joukkueen kapteeni Markus Lintula komppaa Lehtosta. "Kyllä viikko sitten pelattu peli antoi varmasti lisää uskoa ja luottoa omaan tekemiseen, tiedetään että voidaan voittaa mikä joukkue vaan tässä sarjassa."

Mutta. Vaikka Nousu on sarjataulukossa vasta sijalla yhdeksän, ei kukaan odota helppoa iltaa. Nöyrästi täytyy lähteä tekemään voiton eteen. "Nousu on aina ollut meille Palokassa hankala vastus. Viimeiset neljä kotiotteluaan ovat voittaneet, voitot mm. Ilveksestä ja Soittorasiasta." Muistuttaa Lehtonen, ja samat asiat nostaa myös Lintula esille. "Joten luvassa on varmasti tiukka matsi…" Ennakoi joukkueen kapteeni. "Joka tapauksessa omaan tekemiseen luotetaan ja uskotaan, että se riittää." Lisää puolestaan Lehtonen vielä.
FoSu on nyt tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, tasapisteissä Ilveksen kanssa, mutta tamperelaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. FoSu taistelee teoriassa vielä jopa runkosarjan voitosta. Mutta se ei ole enää omissa käsissä. Lehtonen sanoo, mikä on heidän tavoitteensa runkosarjassa: "Meitä kiinnostaa sijat 1-2."

Voitolla siis FoSu varmistaisi, että pelit jatkuvat vielä runkosarjan jälkeenkin. "Joo niin se kai varmistuisi, mutta tämä on yks peli muiden joukossa, ei parane liikaa miettii sellaisia. Me lähdetään voittamaan kolme viimeistä peliä, ja katotaan sitten mikä on tilanne, kun ne on pelattu." Sanoo Lintula.

Ennen voittoa Soittorasiasta, FoSu pelasi hieman heikomman, viiden ottelun jakson, jossa flunssa ja Rämön pelikielto ja päällekkäiset pelit junnujen kanssa aiheuttivat vähän rikkonaisuutta. Tällä viikolla FoSulla on allaan jälleen vähän rikkonainen viikko treenien suhteen. "Mutta loukkaantumisia ei pitäisi isommin olla, onneksi." Huokaisee Lehtonen ja jatkaa: "Tässä vaiheessa isoon rooliin nousevat ne jotka jaksavat painaa tinkimättömästi joukkueen eteen eikä niinkään itselleen."


VEITSI KURKULLA…

Nousu jos häviää FoSulle niin on aika varmaa, että pelit jatkuvat runkosarjan jälkeenkin, mutta karsintojen muodossa kakkosdivarissa pysymisen puolesta. "Meille kuoleman peli. Ei mielellään karsittaisi ja pisteitä tarvitaan kipeästi." Mietiskelee Jarkko Jauhiainen Nousun riveistä. "Ollaan viime aikoina pelattu hyvin, pieni tahra toki tuli viime viikonlopulta mutta ollaan unohdettu ja taas ollaan valmiina taistelemaan. Uskon, että on jälleen maalin peli suuntaan tai toiseen… Joka tapauksessa kiihkeä vääntö tiedossa. Toivon, että tuomarit ovat samalla tasolla."

Nousun alkukausi oli nihkeä ja kymmenestä ensimmäisestä ottelusta kertyi kaksi voittoa. Viime aikoina on mennyt valoisammin, mukaan mahtuu myös kolmen ottelun voittoputki ja marraskuussa viimeksi joukkue on hävinnyt kaksi ottelua putkeen. Mutta koska alkukausi meni niin kuin meni, niin Nousu löytyy nyt karsijan paikalta. "Materiaali meillä on huomattavasti parempi mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää. Puolessa välissä kautta oli melkein puolet ukoista loukkaantuneina ja tässä sarjassa ei 9-11 pelaajalla revitä pinnoja keltään." Harmittelee Jauhiainen. " Mutta nyt tilanne on valoisampi. "Nyt näyttää ihan hyvältä, kun melkein kaikki ukot ovat käytössä. Tarkoitus on että ensi vuonna pelataan edelleen kakkosta, ilman karsintoja." Vakuuttaa Jauhiainen.

Ottelu Palokassa alkaa kello 15.30. ja Liveseuranta tykittää kuumimmat tilanteet ja kaikki maalit ja muut tärkeimmät tapahtumat. Hyppää mukaan junaan ja katsotaan viekö se playoff-asemalle?


<< Edellinen
15.02.2016 Fosun B-pojilla alavireinen viikonloppu
Seuraava >>
22.02.2016 VITOSELLA EI PITKÄLLE PÖTKITÄ - OTTELURAPORTTI NOUSU - FOSU
Tänään: 24.03.2018 23:30 Nimipäivä: Kaapo ja Gabriel 1240079