Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

ME TEIMME SEN – OTTELURAPORTTI FOSU – SOITTORASIA - 14.02.2016

513 katsojaa sai todistaa todellista salibandyn herkkupalaa, jota tarjoilivat kaksi taistelevaa joukkuetta. Kumpikaan ei antanut mitään ilmaiseksi toiselle vaan kaiken eteen joutui tekemään paljon töitä. Ilta oli huikea ja päättyi lopulta FoSun 6-5 jatkoaikavoittoon kun Timo Mäkinen räjäytti Kirkassilmä Areenaan todelliseen hurmokseen. Ottelussa tehtiin myös historiaa, kun forssalaisen salibandyn uusi katsojaennätys meni uusiksi.

REVANSSI

Syksyllä FoSu hävisi Soittorasialle vieraissa. Soittorasia löi luun kurkkuun tuolloin vahvalla kaksinkamppailupelaamisellaan ja hyvällä puolustuspelaamisella, jonka viimeiseinä lukkona loistava maalivahtipeli. Samat oli sävelet myös lauantai-illassa. Sillä erolla syksyn kamppailuun, että nyt myös FoSu esitti vahvaa osaamista jokaisella osa-alueella, joilla taistellaan voitosta sarjan kärkeä vastaan. Jokainen pelaaja nosti tasoaan.

Soittorasia meni ottelussa johtoon, mutta FoSu kuittasi rinnalle ja ohi vielä ennen ensimmäistä erätaukoa. Kun Kasperi Grahn ja Ville Salomäki huudattivat kotiyleisöä. Grahnin maaliin hienon esityön teki nuori puolustaja Atte Lahti, joka laitto vähän vettä korvasta ja harhautti Soittorasian puolustajan ja tarjoili Grahnille paikan. Molemmat joukkueet selvittivät erässä yhdet jäähyt. Ensimmäiselle erätauolle FoSun johtaessa 2-1. Erätauolla tahtia löi paikallinen HipHop-bändi TPL, joka villitsi yleisöä mahtavalla energiallaan.


VAIKEA TOINEN ERÄ

Toisessa erässä Soittorasia näytti miksi se on sarjan kärjessä. Se selvitti vaikeat tilanteet kunnialla. Esimerkkinä se, että ensin se selvitti alivoiman, jonka jälkeen jäähyltä päässyt Aleksi Hänninen tasoitti pelin. FoSu sai tämän jälkeen jäähyn ja Soittorasian vaarallinen ylivoima vei vieraat johtoon ja johto kasvoi 2-4:ään vain hetki tämän jälkeen. Erä oli kuitenkin tasainen loppupeleissä, vaikka Soittorasia veikin sen 3-0.

Kolmannessa erässä kymmenen minuuttia ennen loppua Soittorasia johti edelleen 2-4, FoSu haki kavennusta vimmatusti. Tässä samassa ajassa FoSu kuitenkin joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Puolustus nosti tasoaan entisestään ja onnistui pitämään lukemat kahden maalin erossa, mikä antoi uskoa lisää. Se oli todella tärkeä alivoima"tappo".

Viisi minuuttia ennen loppua FoSu oli vielä kaksi maalia takana, mutta ei enää kun oli neljä minuuttia jäljellä. Kova työ tuotti tulosta, kun kapteeni Markus Lintula kavensi ja heti perään Leevi Kainulainen tasoitti lukemiksi 4-4. Roope Pöyry kaatoi kylmää vettä FoSun niskaan viemällä vieraat kolmisen minuuttia ennen loppua uudelleen johtoon. Halliin tuli hiljaista, hetkeksi. Se hiljaisuus rikkoutui kuitenkin nopeasti, kun kotiyleisö alkoi piiskata rumpuryhmän säestyksellä FoSua vielä kerran rinnalle. Ja sehän tapahtui. Ville Salomäki tasoitti 5-5:een kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Näistä lukemista mentiin myös jatkoajalle.


TRILLLERI JOKA SAI HIENON KRUUNUN

Jatkoajalla FoSu uskalsi pelata ja piti palloa. 48 sekuntia ennen loppua pallo tuli Timo Mäkisen lapaan ja hän sivalsi pallon verkkoon, ja räjäytti Kirkassilmä-Areenan melkoiseen meteliin. Voitto sarjakärjestä oli tosiasia, jonka eteen FoSu joutui tekemään ison työn. Jokainen pelaaja jätti kaukaloon aivan varmasti kaikkensa, ja tämä koskee molempia joukkueita.

Päävalmentaja Pasi Lehtonen tiivisti lauantain voiton avaimet seuraavasti: "Ensimmäisen ja kolmannen erän hyvä pallollinen peli. Jatkoajan aktiivisuus, sekä läpi ottelun esiintynyt nöyrä, uhrautuva puolustuspelaaminen. Siinä se voiton kivijalka."

Ottelu oli myös fyysinen, jossa kroppaa ei säästelty. "Joo, fyysinen oli vastus ja kovia kaksinkamppailuja oli. Onneksi tuomarit antoivat pelata eikä pilli soinut ihan joka kontaktista." Kiittelee Lehtonen. Hetken mietittyään hän vielä kertoo muutaman syyn voittoon. "Saatiin myös tylsytettyä kaverin erikoistilanteet siitäkin huolimatta, että kaksi kertaa kolisi omissa vapareista. Tampereella syksyllä nuo tilanteet olivat todella myrkkyä ja niistä kaveri taikoi muistaakseni viisi osumaa. Nyt onnistuttiin hiukan paremmin. Joka jätkä oli hyvin pelin hermolla ja keskittyi olennaiseen ja kai meillä loppua kohden peluutuskin hiukan onnistui." Myhäilee Lehtonen.

Ottelun ratkaisija Timo Mäkinen pääsi vierasjoukkueen livelähetyksen haastatteluun, ja onnittelijoita riitti ympäri hallia. Mies palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana, kolmella tähdellä. Pakko oli kysyä, miltä se tuntui tehdä tuollaisen yleisön edessä voittomaali jatkoajalla. "Kyllähän se hyvältä tuntui! Mahtavaa lopettaa tuollainen trilleri huikean yleisön edessä jatkoajalla, ei sen maukkaampaa fiilistä olekaan." Tuo on helppo uskoa.


KOVA PÄÄNAHKA

FoSu oli hävinnyt viidestä edellisestä pelistään neljä. Voitto sarjakärjestä antoi paljon itseluottamusta jatkoon. "Kyllähän tuollaiset voitot aina ruokkii joukkueen henkistä kanttia ja antaa uskoa tekemiseen." Sanoo Lehtonen.

Vieraiden maalivahti, tilastokärki, Antti Kortetmaa pelasi jälleen mainion ottelun vieraiden maalilla, toimien puolustuksen viimeisenä lukkona. Ilta oli onnistunut myös FoSun maalilla torjuneelle Antti Järviselle, joka oli onnellinen mies pelin päätyttyä. "Aivan törkeen hyvät fiilikset nyt! Oli hieno pelata ja sai vielä tärkeitä onnistumisia! Ja ei olisi paljon paremmin voinut päättyä!" Sanoo Järvinen. Tai mitään sano vaan hehkuttaa.

Joukkueen kapteeni Markus Lintula tiivisti ajatuksiaan seuraavasti: "Oli yks hienoimmista peleistä missä on tullut itse pelattua, halli täynnä väkeä ja kärkikamppailu missä me tultiin vielä tappioasemasta tasoihin ja ohi! Ei olisi voinut paljon paremmin enää mennä."


TÄYDELLINEN ILTA

Historiallinen ilta sai siis upean päätöksen, herkullisella tavalla, ottelussa, jossa kohtasivat kaksi rehtiä ja kovaa joukkuetta. Soittorasia kiitteli pelin jälkeen FoSua laadukkaasta pelistä ja hienosta tapahtumasta. "Tämäntasoisia pelejä pelaisi mieluusti useamminkin."

Lehtonen, kuten moni muukin hallilla, kiitteli ja kehui tapahtumaa hienoksi. Hän lähettikin terveiset kaikille mukana olleille: "Kiitos kaikille ja tulkaa useamminkin. Oli hieno ilta, varmaan yks hienoimpia missä olen saanut olla mukana." Lehtonen jättää kuitenkin keväälle ja uralleen vielä toiveen… "Toivottavasti ne hienoimmat on vielä edessä…"


PITKÄ MATKA HISTORIALLISEEN ILTAAN

FoSu Edustuksen tiedottaja ja ottelutapahtumavastaava, Ville Juhola, kertoo, että kaikki meni hyvin matkan varrella. "Viime kesänä lähdin touhuun mukaan ja kehittämään ottelutapahtumia tälle kaudelle. Sitten syksyllä alettiin puuhata tätä ottelua. Pitkä matka ja paljon hommia, mutta kaikki meni hyvin. Kaikki tekivät paljon hommia." Juhola haluaa lähettää kiitoksia yhteistyökumppaneille ja Ystävilleen ja pelaajille. "Kaikki tsemppasivat tässä hullussa ideassa ja halusivat auttaa. Ilman kaikkien tukea ja apua ja yhteiseen hiileen puhaltamista, emme olisi onnistuneet." Juhola oli ottelun jälkeen helpottunut: "Täydellinen ilta. Aivan täydellinen. Huippumatsi! Ja mikä lopetus! Kaikki meni käsikirjoituksen mukaan." Mehustelee Juhola. Juholan takki ei ole tyhjä vaan uusia ideoita löytyy. "Nyt on ennätys rikottu, seuraavaksi puuhataan taas jotain hauskaa…" Sanoo Juhola, mutta ei suostu paljastamaan enempää. Jäämme mielenkiinnolla odottaan, mitä mies keksii…

Loppuun hän haluaa lähettää omasta puolestaan kiitokset: "Lämmin, nöyrä kiitos kaikille katsojille. Teidän avulla juna kulkee. Olette olleet kyydissä koko kauden hienosti, niin junnupeleissä kuin Edustuksenkin peleissä. Oli hienoa tehdä tämä teidän kanssa, koska uskoimme, että saamme sen tehtyä, myös te olitte tämän ansainneet." Juhola sanoo vielä loppuun, että hän halusi tarjota pelaajille kokemuksen, minkälaista se on pelata tuollaisen yleisön edessä."

Ennen ottelua palkittiin FoSu kuukauden juniorit, yhteistyössä Inter Sportin kanssa. Palkinnot menivät herroille: Aatu Korpi-Seppälä ja Eemeli Valkama, joita palkitsemaan tuli FoSun entinen kapteeni Teemu Aaltonen.

Hieno ilta! Lämmin kiitos!
ME TEIMME SEN!!!


<< Edellinen
14.02.2016 Tuplanollille tappio hyvästä taistelusta huolimatta
Seuraava >>
15.02.2016 Fosun B-pojilla alavireinen viikonloppu
Tänään: 20.03.2018 00:30 Nimipäivä: Aki, Joakim ja Kim 1237673