Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

HISTORIAAKO? - OTTELUENNAKKO FOSU – SOITTORASIA - 12.02.2016

Sarjakärki vastassa. Satoja katsojia. Tavoitteena tehdä historiaa. Erätauko show. Yllätysvierailija. Kuukauden juniorin palkitseminen. Laadukkaita palkintoja katsojille. Tais4eleva ja revanssihenkinen kotijoukkue. Siinä ainekset todelliselle huippukamppailulle, joka toivottavasti jää monien mieleen. Kaikkia tarvitaan, sillä nyt tehdään HISTORIAA!

SARJAKÄRKI OIVA TASONMITTAUS

Tamperelainen Soittorasia voitti FoSun syksyllä selvästi 10-4. Tuo ottelu jätti FoSulle hampaankoloon sopivasti revanssihenkeä. Etenkin kaksinkamppailuissa Soittorasia oli todella vahva. Myöskin puolustuspelaamisessa. Ja myöskin maalivahtiosastolla. Eli vastassa on todella kova vastus, joka ihan oikeutetusti on sarjan kärjessä.
"Kova nippu, mutta kaadettavissa." Toteaa päävalmentaja Pasi Lehtonen, kun kysytään mitä ajatuksia sarjakärki soittorasia herättää. Mutta millä tavoin Soittorasia sitten kaatuu? "Pitää olla koko ajan pelin hermolla ja erikoistilanteet pitää hyödyntää. Kotisali, joten kuskin paikka pitäisi ottaa heti kättelyssä. Lisäksi kaverin vaarallisissa erikoistilanteissa pitää olla hereillä." Kertoo Lehtonen.

FoSu on viidestä viime pelistään voittanut ainoastaan yhden. Playoff-paikka on omissa käsissä, mutta se vaatii voittoja. "Kaksi pistettä on taas voitosta tarjolla, ei enempää eikä vähempää. Meitä ne kiinnostaa kyllä. Ja kyllä me ne tarvitaan." Toteaa Lehtonen.

FoSun tavoite on siis tehdä ottelussa historiaa, ja saada 500 katsojaa paikalle. Sen eteen on tehty töitä jo kuukausia. Tälläinen ottelu helposti tuo lisäpaineita, mutta Lehtosen mukaan näin ei ole. "Meille tää on normaali runkosarjan ottelu, jossa voittaja palkitaan kahdella pinnalla." Vakuuttaa Lehtonen, mutta toivoo tottakai, että tuo vanha ennätys, 478 katsojaa, menisi rikki. Lehtonen lähettääkin terveisiä salibandyn ystäville ja kaikille muillekin: "Tulkaa paikalle ja kannustakaa! Tehdään yhdessä sitä historiaa."

Viime sunnuntain ottelun jälkeen FoSu otti alkuviikon kevyemmin, jossa pelaajat tekivät omatoimisen treenin. Loppuviikosta jälleen siirryttiin normaaliin rytmiin. Kaikki pelaajat ovat terveitä ja valmiina taisteluun!


SOITTORASIA JOKA SEKTORILLA KOVA

Soittorasia on tehnyt yhden maalin vähemmän kuin FoSu, mutta puolustus on kivikova, varustettuna loistavalla maalivahtipelillä. Päästettyjä maaleja on 72, 18 ottelussa, kun FoSulla tuo lukema on, yhtä monessa ottelussa, 137. Soittorasia on päästänyt siis ainoastaan neljä(!) maalia per peli. FoSu puolestaan keskiarvolla 7,61. Maalivahti Antti Kortetmaa on maalivahtitilaston ykkönen 88,15 torjuntaprosentillaan. FoSulla on viime aikoina löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta, kolmen kentän voimalla on tehty maaleja. Mikä näistä kaikista tekijöistä sitten ratkaisee ottelun lauantaina….? Ja kummalle…?


TARJOLLA UNOHTUMATON KOKEMUS

Soittorasia on pelannut vahvan kauden ja se on varmistanut jo playoff paikan. Voisiko olla vaara, että Soittorasian pojat eivät enää syty jäljellä oleviin runkosarjapeleihin? "Meillä on neljä runkosarjapeliä jäljellä, joissa jokaisessa vastustaja taistelee playoff-paikasta. Kotietu ei vielä lainkaan varmaa ja joka pelissä joutuu antamaan varmasti kaikkensa, jos pisteitä meinaa saada sarjataulukkoon. Eli kyllä niihin syttyy, siinä ei ole mitään ongelmaa." Vakuuttaa Janne Toivanen, Soittorasian pelaaja / joukkueenjohtaja.

Mihin Soittorasian vahva kausi sitten perustuu? "Se perustuu täysin treenaamisen laatuun. Fysiikkaharjoitteluun panostettiin kesällä ja punttisalilla on viihdytty myös kauden aikana. Tärkeimpänä syynä lienee kuitenkin lajiharjoitusten taso, joukkueen sisäinen kilpailutilanne on johtanut siihen, että lajiharjoituksissa tempo on yhtä kova kuin peleissä. Joukkuetreenien peliosuuksissa on keskimäärin vaikeampaa tehdä maaleja, kuin sarjaotteluissa." Kertoo Toivanen taustoista joukkueen menestyksen taustalla.

Tulossa on siis kova taistelu, kahden hyvän joukkueen välillä. Soittorasiassa ollaan, kuten myös FoSussa, odottavilla fiiliksillä. Soittorasia on myös Toivasen mukaan huomioinut FoSun kovan yleisömäärätavoitteen. "Jos pääsette yleisömäärässä tavoitteeseen, niin varmasti on tulossa unohtumaton kokemus monelle meidän pelaajalle. Kovin moni pelaajistamme ei ole vastaavan katsojamäärän edessä päässyt pelaamaan." Näinhän se on. Joten eiköhän tehdä tulevasta ottelusta ikimuistoinen, meille kaikille.


ISO OTTELUTAPAHTUMA

Erätauolla esiintyy paikallinen HipHop-bändi TPL, joka pistää bileet pystyyn. Toisella erätauolla tuttuun tapaan erätaukokilpailu, jossa upeita palkintoja. Nuorisokoti Ermi Oy maksaa sisään 50 ensimmäistä lipunostajaa. Ennen ottelua palkitaan kuukauden juniori, jota palkitsemaan tulee mieluisa yllätysvieras. ;)

Kiitos tähän asti kaikille, joiden kanssa tätä on toteutettu. Vielä on matkaa, mutta eiköhän me saada jotakin hienoa aikaiseksi. Lämpimästi tervetuloa mukaan tekemään historiaa. Nähdään hallilla! Täytetään Kirkassilmä Areena ääriään myöten.

Pääyhteistyökumppani ja otteluisäntä Lounaismaan Osuuspankki.


<< Edellinen
10.02.2016 Tuplanollille tappio Ilvestä vastaan
Seuraava >>
14.02.2016 Tuplanollille tappio hyvästä taistelusta huolimatta
Tänään: 22.03.2018 19:45 Nimipäivä: Vihtori 1239085