Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

JUNA KULKEE NYT SARJAKÄRJESSÄ – OTTELURAPORTTI FOSU – 02 - 25.10.2015

FoSu ja O2 tarjosivat laadukkaan salibandyottelu lauantai-illassa. FoSu onnistui, lopulta ansaitusti, ottamaan voiton ja kaksi pistettä. Näin joukkue siirtyi kakkosdivarissa Sisä-Suomen lohkossa sarjakärkeen. Salomäki – Laukkanen –Lintula –Rämö – Lahti – kenttä, eli SA-LA-MA ketju teki ottelussa mitä tahtoi. Kymmenestä maalista he tekivät kahdeksan ja tehopisteitä peräti 16. Antti Järviselle FoSun maalilla kertyi 34 torjuntaa.VIERAIDEN VAHVA ALKU

O2 tuli otteluun erittäin hyvällä sykkeellä ja vyöryi FoSun maalille kerta toisensa jälkeen ja onnistuivat siirtymään johtoon kolmen minuutin kohdalla. Illan hattutemppuilija Kalle Laukkanen tasoitti nopeasti, mutta vieraat menivät 1-3 johtoon parilla nopealla maalilla. Erän lopussa FoSu joutui alivoimalle, kun Aleksi Kanninen passitettiin jäähylle. Vieraat tekivät ylivoimalla avauserään neljännen maalin. Kanninen paikkasi tuon jäähynsä heti tämän jälkeen tekemällä erittäin tärkeän kavennusmaalin erän loppuun. Näin ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemista 2-4.

FoSulla oli paikkoja kyllä erässä enempäänkin maaleja, mutta Henri Tikkanen oli kerta toisensa jälkeen tiellä. Hän esitti, varsinkin ensimmäisessä erässä, huikeita torjuntoja ja fosulaiset pyörittelivät päätään.

FoSun puolustuspelaaminen ei ollut avauserässä sillä tasolla, millä ottelun voi voittaa. "Eka erä nukuttiin." Sanoo päävalmentaja Lehtonen. Erätauolla Lehtonen puhui joukkueelle kuitenkin yhdestä asiasta, sillä puolustuspelaamisesta hän antoi palautetta jo erän aikana. "Erätauolla oikeastaan puhuttiin siitä, kuinka meidän pitää yksinkertaistaa hyökkäyspelaamista ja tämäkin alkoi tuottaa tulosta."


PELI PARANI TOISEEN ERÄÄN

FoSu paransi peliään huomattavasti, etenkin puolustuspeliä, toiseen erään. Vaikka toisen erän alkuun vieraat siirtyivät kolmen maalin karkumatkalle, FoSu jaksoi uskoa omaan tekemiseen ja se alkoi tuottaa tulosta. "Todellakin parannettiin peliämme. Petrattiin virheissä, jotta niitä ei tulisi, ja peittämispelissä. Myös hyökkääjät tuli todella hyvällä sykkeellä omaan päähän tukemaan. Ja lisäksi Antti maalilla paransi peliään loistavasti mitä pidemmälle peli eteni." Sanoo ottelussa yhden syötön merkkauttanut Tommi Mäkinen. "Me jaksettiin uskoa omaan tekemiseemme, eikä lannistuttu kaverin vahvasta alusta." O2 alkoi väsyä, mitä pidemmälle ottelu eteni. Tähän asiaan kiinnitti huomion myös Mäkinen. "Kun lähdettiin kääntämään peliä, niin tuntui siltä, että kaveri ei tullut enää niin ripeällä jalalla omaan päähän kuin pelin alussa." Lehtonen nostaa tämän lisäksi esille yhden erittäin tärkeän asian. "Tämän lajin hienous on se, että matsi kestää 60 minuuttia. Jaksettiin painaa duunia. Toisessa erässä saatiin ote pelistä ja kolmannessa erässä kaveri hyytyi."

Jos FoSulla on ollut aikaisemmin tuhlattuja paikkoja, niin tänään sitten muutaman kerran kävi se kuuluisa tuurikin. Kavennusmaali 4-5 antoi joukkueelle viimeistään kunnon buustin. Valtteri Rämön veto kimposi yläilmoihin, mutta leijaili lopulta maaliin, ohi hölmistyneen Tikkasen. FoSun tasoitus 5-5:een oli kyllä yksi kauden hienoimmista. Pallo kulki pelaajalta toiselle, kapteenilta kulmaan Laukkaselle, joka yhdellä kosketuksella jatkoi maalin eteen Salomäelle, joka viimeisteli varmasti tasoituksen. FoSu oli tullut rinnalle ja meni vielä erän loppuun mennessä parilla maalilla edellekin, joista jälkimmäinen syntyi rankkarista. Tuon rankkarin hankki Valtteri Heikkonen, joka alivoimalla haastoi vieraiden puolustuksen ja heillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa. Kanninen teki tyylikkään maalin kyseisestä rankkarista ja näin tauolle lähdettiin FoSun johtaessa 7-5.


KALLE TEKI TEMPUT

FoSu lisäsi vielä pykälän isommalle vaihteelle kolmannessa erässä. Pieni riski oli olemassa, että keskittyminen herpaantuu ja vieraat kuittaa. Nimittäin. Ihan erän alkuun pallo kävi jo maalissa, Alenius tuuletti kuten myös koko yleisö, mutta erotuomari ei tätä nähnyt. FoSu protestoi todella kovasti. Mutta ei auttanut, tuomari ei nähnyt niin ei voi hyväksyä tietenkään.

Vieraat tulivat maalin päähän erän puolivälissä. Ilmeisesti pelaajilla oli jotain hampaankolossa tuosta epäselvästä tilanteesta, koska heti kavennuksen jälkeen tuomarit antoivat Grahnille jäähyn protestoinnista. Joukkue kuitenkin selvitti alivoiman ja aika pian Laukkanen viimeisteli hattutemppunsa siirtäen FoSun 8-6 johtoon.

Tämän jälkeen vieraat hakivat tasoitusta kyllä kovalla vimmalla, ja pelissä oli vauhtia. Suoranaista lauantai-illan huumaa. Yleisö eli hienosti mukana, kannustaen omiaan ja pitämällä meteliä. Iso kiitos myös pienelle suurelle rumpuryhmälle. FoSu pelasi omaa peliään, jatkoi uhrautuvaa puolustamista, kumpikaan joukkueista ei tässä vaiheessa antanut mitään ilmaiseksi. FoSu teki ylivoimalla 9-6 viitisen minuuttia ennen loppua, ja Kirkassilmä-Areenan desibelit nousivat kattoon. Salomäki viimeisteli loppulukemat 10 -6 tyhjään maaliin.


TÄSTÄ ON HYVÄ JATKAA

Mäkinen ja Lehtonen, ja koko muu joukkue olivat kaikki yhtä hymyä ottelun jälkeen. Voittoputki oli saanut jatkoa. FoSu on tällä hetkellä vahvassa vireessä. "Kyllähän tää hienolta tuntuu, kun joukkue pelaa hyvin ja voittoja tulee. Voitettujen pelien jälkeen on helpompi jatkaa voittamista. Tästä on hyvä jatkaa!" Fiilistelee Mäkinen. "Kyllä fiilikset ovat hyvät. Neljännes sarjasta takana ja tuloksellisesti ollaan hyvässä vauhdissa. Pelillisestikin alkaa homma jo pikkuhiljaa löytyä." Sanoo puolestaan Lehtonen. Hän antaa vielä ison tunnustuksen Jyväskylän suuntaan. "Mitä vastustajaan tulee, niin ehdottomasti laadukkain vastus joka tällä kaudella on ollut, heidän alkukaudestaan riippumatta. Nää on hienoja vääntöjä." Jyväskylän suunnalta tulleissa twiiteissä oli havaittavissa samaa henkeä. Ja heiltä tuli myös kiitos forssalaiselle yleisölle, jota eilen paikalla reilu 200.


JUNA KULKEE

FoSun seuraava peli on kotona, ja siinä onkin sitten paikallispelihenkeä. Vastassa on nimittäin Panthers Riihimäeltä. Ottelu alkaa kello 18.00. Kirkassilmä-Areenalla.


<< Edellinen
24.10.2015 ILLAN KATTAUS - FOSU-02 KOKOONPANO
Seuraava >>
30.10.2015 NÄYTELMÄ "RAKKAAT VIHOLLISET" - OTTELUENNAKKO FOSU - PANTHERS
Tänään: 20.03.2018 12:05 Nimipäivä: Aki, Joakim ja Kim 1238021