Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

KOTIPELI, KOTISALI, KUNNIA - OTTELUENNAKKO FOSU - O2 - 23.10.2015

Mitä on odotettavissa kun kaukaloon astuvat FoSu ja O2 Jyväskylästä? No. Odotettavissa huippukamppailu ja taistelu pisteistä, joita FoSu ei halua antaa jyväskyläläisten matkaan. Kotijoukkue lähtee otteluun neljän ottelun voittoputkessa, sarjataulukon toiselta sijalta. Vieraat ovat sijalla kahdeksan, neljä pistettä FoSun perässä. Ottelu alkaa kello 18.00. Fosun tutussa kotihallissa, joka on nykyään Kirkassilmä-Areena.

KOTIPELI, KOTISALI, KUNNIA

Päävalmentaja Lehtonen aloittaa ottelun ennakoinnin siitä, miten voittoputki saa jatkoa. "Omaan peliin luottamalla. Puolustuspää kuosiin ja paikoista maalit. Jäähyboksista pitää myös pysyä poissa." Sanoo Lehtonen ja lisää. "Kotipeli. Kotisali. Kunnia."
Viime keväänä nämä kaksi joukkuetta tarjosivat sellaista salibandyviihdettä, että sitä kelpaa muistella. O2 tiputti FoSun tuolloin jatkosta, joten väkisinkin tulee mieleen, että onko nyt revanssin paikka? "Uusi kausi, uudet kujeet, kuitenkin viime kevättä lämmöllä muistellen." Sanoo Lehtonen, mutta toteaa lauantain vastustajan olevan vastustaja muiden joukossa. Tommi Mäkinen ei viime kevättä enää muistele. "No ei niitä pelejä enää kannata miettiä. Mutta kyllähän se on aina hienoa pelata yhtä sarjan suosikeista vastaan. Ja meidän keskinäiset pelit on yleensä olleet aika tiukkoja ja siistejä vääntöjä. Tällä hetkellä ei itsellä kyllä ole mitään suurempaa revanssihenkeä."


TUHLATTUJA PAIKKOJA. VAAN MITÄ SANOO TILASTOT?

Mäkinen on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, mutta löytää parannettavaa samoista asioista kuin Lehtonen. "No omiin ei saisi päästää ihan niin paljoa kuin ollaan nyt parissa pelissä päästetty. Eli kurinalaisempaa puolustamista ja tietenkin paikoista sisään." FoSu on kyllä tehnyt maaleja, ja silti tuhlaillut paikkoja, jopa liikaa Mäkisen mielestä. Tilasto kuitenkin osoittaa, että FoSu on tehnyt 48 maalia tähän mennessä viiteen peliin. Se on 9,6 maalia per peli. Eli todella kova. Se oikeuttaa Sisä-Suomen sarjassa tehtyjen maalien ykköstilaan. Mutta päästetyissä maaleissa FoSulla tosiaan on parannettavaa. Seitsemän maalia per peli on mennyt omiin ja se oikeuttaa sijaan 7. Vierailija O2 on tuossa tilastossa sijalla 2. Päästettyjä maaleja 23 neljään peliin. Keskiarvo 5,75 per peli. Tehtyjä maaleja sillä on 33, Keskiarvo 8,25 per peli. Edellisessä ottelussa O2:sen maalihanat aukesivat oikein kunnolla; he latoivat 15 maalia. Ja vieläpä vieraissa. Eli odotettavissa on, että FoSun puolustuksella riittää töitä ottelussa.


MÄKISEN TOMMIN KETSUPPIPULLO

Tommi Mäkinen teki viime pelissä kauden avausmaalinsa. Kysyimmekin Tommilta että helpottiko? Ja aukesiko se ketsuppipullo? "Joo niin taisin tehdä. No kyllä se aina vähän helpottaa, kun sen ensimmäisen saa tehtyä. Ja toivottavasti se aukesi." Sanoo Mäkinen. Hän osoittaa kumminkin syyttävällä sormella veljensä suuntaan. "Tietenkin jos Timo ei blokkaisi joka toista vetoa niin se auttaisi vielä enemmän." Sanoo Mäkinen ja naurahtaa päälle, pilke silmäkulmassa. Mäkisellä on vahva usko siihen, että voittoputki saa jatkoa lauantaina. "Me uskotaan siihen, että voidaan voittaa jokainen peli." Mäkisen mukaan odotettavissa on loistavaa salibandyviihdettä jälleen. "Hyvä matsi varmasti tulee. Kaksi pelaavaa joukkuetta kohtaa. Lauantaina nähdään mitä kumpikin on keksinyt…"


KAKSIJAKOINEN ALKUKAUSI

Käännetään katseita vierasjoukkueeseen. O2 on ollut tällä kaudella vahva vieraissa, sillä se on voittanut molemmat vierasottelunsa. Kotona taas heillä ei ole tullut kuin tappioita. Kysyimme Ilkka Peltoselta, O2:sen valmentajalta, että miten alkukausi on hänen näkökulmastaan lähtenyt liikkeelle. "Kausi on lähtenyt kaksijakoisesti liikenteeseen. Meidän aktiivisen pelitavan kanssa on ollut hiukan haasteita tuomareiden kanssa. Viime vuonna sarjassa meillä oli vähiten jäähyjä ja nyt eniten, joka on aivan liikaa. Olemme olleet hiukan ihmeissään uuden tuomarilinjan kanssa. Elokuussa tuodut uudet linjaukset ottavat aikansa. Ne suosivat hiukan liikaa 90-luvun seisovaa sählyä. Kevään ratkaisupeleissä saa kuitenkin pelata kovaa, mutta puhtaasti miksi ei jo runkosarjassa?" Pohdiskelee Peltonen. Hän on aivan oikeassa siinä, että linjaukset ovat muuttuneet tähän kauteen. Varmasti ottaa aikansa sopeutua niihin.

Peltonen muistelee viime kevään playoff-sarjaa erittäin suurella lämmöllä. "Se sarja oli yksi hienoimmista omalla valmentajauralla. Pois lukien nuorten Suomen mestaruudet!" Peltonen sanoo, että on jälleen hienoa tulla Forssaan ja kohdata FoSu. "Toivottavasti pystymme laittamaan FoSulle hiukan kampoihin."


LOUKKAANTUMISHUOLIA

O2 on uusiutunut viime vuodesta. Ja nuorentuntut. "Meiltä lähti paljon pisteitä viime kevään joukkueesta. Mutta uusia kykyjä on tullut yhdeksän pelaajan verran." Vertaa Peltonen viime kauden ja tämän kauden joukkuetta. Nykytilanteesta Peltonen sanoo, että joukkueella on tällä hetkellä kokoonpanohuolia, koska loukkaantumiset vaivaavat joukkuetta. "Edellisen kierroksen Suomen Cupin ottelussa Porvoota vastaan kaksi pahaa loukkaantumista. Molemmat ykköskentän laiturit. Toisella ainakin koko kausi paketissa ja toinen odottaa vielä tuomiota, mutta sivussa ainakin kuukauden. Myös yksi sarjan parhaista senttereistä Tepposen Ilkka ollut pidempään sivussa. Haasteita siis riittää." Murehtii Peltonen, mutta vakuuttaa: "Aina lähdetään pelaamaan voitosta"


NÄHDÄÄN HALLILLA

Luvassa siis varmasti hieno ilta. FoSun Facesivuilla on FOSUVISA, johon ehdit vielä osallistua. Käy tsekkaan ja osallistu. Liveseuranta palvelee normaaliin tapaan Twitterissä: @FoSuLIVE. Voit hypätä mukaan liveseurantaan myös kotisivujen kautta FOSULIVE. Parhaiten liveseuranta onnistuu kuitenkin paikan päällä.

Ps. Junakulkee!<< Edellinen
22.10.2015 Fosu-08 osallistuu Hobby-turnaukseen
Seuraava >>
24.10.2015 ILLAN KATTAUS - FOSU-02 KOKOONPANO
Tänään: 20.03.2018 12:05 Nimipäivä: Aki, Joakim ja Kim 1238021