Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 04/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

VAUHTIA JA LÄMÄREITÄ? - ENNAKKO V&L – FOSU - 16.10.2015

FoSu matkaa lauantaina Tampereelle V&L:n vieraaksi. Tottijärven Vauhti ja Lämäri, eli V&L, on sarjataulukossa sijalla kuusi tällä hetkellä, kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Erikoista on se, että se on hävinnyt molemmat kotiottelunsa, mutta vieraissa taas on tullut voittoja, muun muassa O2:sta. FoSun tavoite on, että V&L ei voita vieläkään kotona tällä kaudella.

KASPERI GRAHN, MERKATTU MIES?

FoSu ja V&L pelasivat viime kaudella kaksi hyvin erilaista ottelua. Vieraissa FoSu hävisi 7-4, mutta kotona se antoi oikein kunnon tukkapöllyn voittaen 12-1. "Vierasottelusta jäi mieleen Aaltosen Tomin loistopeli kaverin maalinsuulla ja oma peli ei oikein häikäissyt silloin." Muistelee päävalmentaja Lehtonen vierasottelua viime kaudelta. Entäs se kotipeli? "No siitä ei oikein muistu mieleen mitään, vaikka noin isot lukemat lyötiinkin. Onnistuttiin ainakin näköjään maalinteossa ja puolustuskin näyttää pitäneen."
Kasperi Grahn muistaa tuon kotiottelun varsin hyvin. Hän takoi siinä peräti viisi maalia. Uskotko, että olet merkattu mies vastustajan leirissä? "Veikkaan, että ne on unohtanut sen ja pääsen tuikkaan vielä pari päälle."


TOISEN ERÄN KIROUS

"Olimme oikeasti juuri noin huonoja, kuin loppulukemat osoittivat." Muistelee Joona Lehtinen V&L:stä, juuri tuota 12-1 tukkapöllyä. "Olimme alusta loppuun melkoisessa pesukoneessa ja Prihti vielä nollasi meidän muutamat kunnon maalipaikat." Lehtinen ei selittele sen enempää. Hän sanoo, että he olivat valmistautuneet hyvin ja rosteriki oli paras mahdollinen. Tuossa 7-4 heidän voitossa, myös Lehtinen nostaa esiin tutun nimen. "Se oli kauden väkevimpiä esityksiämme ja ei tietenkään voi liikaa korostaa Aaltosen Tomin huikeita otteita maalissa."

Tällä kaudella Lehtisen mukaan heillä on ollut jokaisessa pelissä saumat voittoon. "Mutta kotikentällä on vaivannut toisen erän kirous, jolloin olemme päästäneet pelin valumaan käsistämme. Huomenna tietenkin pyritään pelaamaan koko 60-minuuttia hyvin, ilman notkahteluja." Lehtinen heittää ennakkosuosikin viitan FoSun ylle huomiseen peliin. "FoSulta jos saamme napattua kauden ensimmäisen kotivoiton, niin voimme olla erittäin tyytyväisiä, sillä itse veikkasin ennen kauden alkua, että FoSu tulee voittamaan lohkon."

Lauantain pelistä Lehtinen odottaa hyvätasoista ja vauhdikasta salibandyottelua. "FoSu tulee todennäköisesti olemaan pallollisempi joukkue, mutta uskon, että maalintekopaikkoja siunaantuu meillekin riittävästi, jotta pystymme ottelun voittamaan." Entäs muuten Grahn…? "Ketään yksittäistä pelaajaa meillä ei ole tapana lähteä merkkaamaan, ei edes Grahnia."


PUOLUSTUS TOIMINUT VIERAISSA

FoSun päästettyjen maalien keskiarvo on vieraissa 4,5, joka on ihan kelpo lukema. Vieraissa myös FoSu on tehnyt kivasti maaleja; 8 maalin keskiarvolla. Kotona taas verkko on "soinut" omassa päässä keskiarvolla 9 maalia. "No hiukan erilaisia vastuksia ollut kotona ja vieraissa. Siitä huolimatta pitäisi pyrkiä puolustamaan samalla tavalla niin kotona kuin vieraissa." Kommentoi Lehtonen tätä tilastoa.
Fosun alkukausi on ollut vahva. Avauksessa tuli tappio, mutta sen jälkeen juna on kulkenut raiteillaan napsien pelkkiä voittoja, kolme putkeen. Se mikä vieraspelien voitoista tekee vielä maittavamman, on se, että ne ovat tulleet vaikeissa paikoissa. On ollut pientä kaukaloa ja viime lauantaina Jyväskylässä oli sellainen alusta, jonne toivottavasti ei koskaan enää joudu kukaan pelaamaan. Myös lauantain ottelusta on odotettavissa jälleen kova taistelu pisteistä. "Kova vääntö tuleman pitää." Sanoo Lehtonen ja Grahn komppaa. "Varmasti tiukka ja fyysinen matsi missä pääsee vääntämään ihan koko rahan edestä." Grahnilla on myös selkeä resepti siihen, millä voitto tulee. "Omapää kiinni ja paikoista maalit."


ISKEEKÖ SALAMA JÄLLEEN?

Joka ilta joku ratkaisija nousee esiin. Viime kaudella Aaltonen, kuten Lehtonen muisteli, torjui voiton FoSusta. Kotona parrasvaloihin astui Grahn. Myös huikeassa vedossa alkukaudesta ollut SaLaMa – ketjulla on sanansa sanottavana. "Lauantain peli ratkeaa jonkun pelaajan huikeaan henkilökohtaiseen iltaan. Kenen, sitä en tiedä." Heittää Lehtonen. Mutta esittää toiveen. "Toivottavasti se kaveri löytyy meidän riveistä."
No se selviää lauantaina. Ottelu alkaa kello 15.30. Liveseuranta kertoo kuumimmat tilanteet ja seuraa ottelua tiiviisti muutenkin. Hyppää mukaan Twitterissä @FoSuLIVE tai sitten kotisivujen kautta FOSULIVE – kohdassa.


<< Edellinen
15.10.2015 SAAMMEKO ESITELLÄ: KIRKASSILMÄ - AREENA
Seuraava >>
17.10.2015 V&L:n KAATOON NÄILLÄ MIEHILLÄ
Tänään: 27.04.2018 05:46 Nimipäivä: Merja 1255681