Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 04/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

20 MAALIN KARKELOT - OTTELURAPORTTI FOSU - ILVES - 12.10.2015

FoSu jatkoi voittoputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi kotona Ilvestä vastaan. Ottelu tarjosi yhteensä kaksikymmentä maalia. Eli aikamoiset karkelot, maalienkin muodossa, jonka FoSu vei lopulta lukemin 11-9. FoSu nousi voiton myötä kolmanneksi sarjataulukossa.

KYMMENEN MAALIA ENSIMMÄISEEN ERÄÄN

FoSu siirtyi ensimmäisellä minuutilla johtoon, kun illan mittaan enemmänkin maaleja tehnyt Kalle Laukkanen viimeisteli 1-0. Sama mies teki kohta perään toisen maalin ja tilanne oli nopeasti 2-0. Ilves pääsi aika pian tämän jälkeen ylivoimalle ja kavensikin 2-1:een. Tästä jatkettiin maalie. tehtailua vuorotahtiin. FoSu otti ensimmäisessä erässä kolme rangaistusta ja niistä Ilves rankaisi armotta. Tämän asian nostaa esille myös päävalmentaja Pasi Lehtonen. "Rankaisi kyllä kylmästi, ja muutenkin virheistä. On se vaan rutinoitunut ja kova joukkue." FoSu käväisi 3-1 ja 5-3 johdossa, mutta erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 5-5. Lehtonen antoikin kritiikkiä ensimmäisen erän lepsusta puolustamista.

VOITETTU TOINEN ERÄ

Toisen erän alkuun Ilves meni 5-6 johtoon. Tämän jälkeen Ilveksellä o,i tilaisuus pariinkin kertaan lisätä johtoa, mutta Antti Järvinen oli eri mieltä ja nollasi muun muassa Ilvekseltä läpiajon. Ottelun puolen välin hujakoilla oli maaleja tehty vuorotahtiin ja FoSu oli siirtynyt jälleen uudestaan johtoon. Toiselle erätauolle lähdettiin 8-7 lukemista. FoSu siis voitti toisen erän 3-2.
Illan mittaan hurjassa vireessä ollut ketju: Laukkanen – Salomäki – Lintula vastasi erän kaikista kolmesta maalista. Ketju teki muutenkin tuhojaan läpi ottelun, sillä 11 maalista yhdeksän merkattiin heille, joista Ville Salomäki teki kolme. "Kyllähän se aina on hienoa pistää pallo maaliin kotiyleisön edessä, ja tänään se kävi kolmesti. Enemmän tässä lämmittää oman ketjun tuhoisa jälki kuin omat maalit." Sanoo Salomäki. Kalle Laukkanen puolestaan painoi neljä maalia ja on Salomäen kanssa samoilla linjoilla. "Meidän ketjulla kulki erinomaisesti ja itsellä tuntu onnistuvan lähes kaikki. Ketjukavereille siitä kiitos." Tähän kun lisätään vielä kapteeni Markus Lintulan kaksi maalia, niin voidaan puhua todellisesta "SA-LA-MA"-ketjusta.

JA MYÖS VOITETTU KOLMAS ERÄ

Vaikka päävalmentaja kritisoi ensimmäisen erän lepsua puolustamista, niin hän oli tyytyväinen voitettuihin toiseen ja kolmanteen erään. FoSu siirtyi kolmannessa erässä parin maalin johtoon nopeasti. Mutta ihan yhtä nopeasti oli Ilves tullut tasoihin. FoSu otti jäähyjä ja Ilveksen murhaavan tehokas ylivoima iski. Salomäen mukaan tämä oli tiedossa. "Olisi tästäkin pelistä voinut tehdä helpomman, siten että oltaisiin pysytty pois jäähyaitiosta. Kaveri teki neljä ylivoimamaalia tänään ja tiedossa oli, kuinka kova kaveri on sillä osa-alueella."
Viitisen minuuttia ennen loppua FoSu siirtyi 10-9 johtoon. Vain hetki aikaisemmin, Antti Järvinen FoSun maalilla oli tehnyt upean pelastuksen. Tästä alle minuutti ja FoSu karkasi parin maalin johtoon Mäkisen Timon toimesta. FoSulle tarjoutui paikka naulata ottelu tämän jälkeen ylivoimalla, mutta Ilves pelasi sen todella hyvin ja FoSu ei saanut oikeastaan mitään aikaiseksi ja Ilveksellä oli tämän jälkeen puolitoista minuuttia aikaa tehdä pari maalia. Aikalisän jälkeen se hakikin tasoitusta ilman maalivahtia, mutta peli pyöri pääasiassa heidän omassa päädyssä. Lopputulos siis 11-9 FoSulle, huikeassa salibandyottelussa, jossa ihan tosissaan taisteltiin pisteistä.

TULOSTA TÄYTYY KUNNIOITTAA

"Lukemiin olen tyytyväinen, mutta pelillisesti riittää vielä hinkattavaa. Kuitenkin pitää kunnioittaa tulosta." Sanoo Lehtonen kysyttäessä fiiliksiä ottelusta. Ottelu ratkesi Lehtosen mukaan siihen, että joukkue jaksoi painaa hommia loppuun asti ja uskoi omaan tekemiseen.
Myös Laukkanen oli tyytyväinen voittoon. "Oli hieno ottaa voitto kovasta joukkueesta, yleisöäkin paikalla hienosti." Kuitenkin pieni kritiikin poikanen tulee myös Laukkaselta "Paljon maaleja oli odotettavissa, mutta omapää olisi saanut pysyä puhtaampana."
Ilveksen ykköskentälle merkattiin eilen kaikki(!) tehot. FoSun SA-LA-MA ketju ei kalpene yhtään Ilveksen erittäin kovan ykköskentän (Niittymäki – Jyrkkä – Nyman - Rissanen – Tilhe) rinnalla. Lehtonen sanookin, että kenttiä voi komeasti verrata. "Ja meidän asettaa jopa yläpuolelle…" Tässä kohtaa on silmäniskuhymiö.

Riu Yaemyim pelasi toisen kakkosdivaripelinsä Ilvestä vastaan. Myös hän kiinnitti huomion vastustajan kovuuteen. " Aika kova peli oli, ei tietenkään mennyt ihan niin kuin suunniteltiin, mutta voitettiin kuitenkin. Pystymme parempaan." Omasta pelistään "Riu" sanoo, että kone ei lähtenyt ihan samalla lailla käyntiin kuin Jyväskylässä lauantaina, jossa hän pelasi uransa ensimmäisen kakkosdivarimatsinsa.

JUNA KULKEE

Sunnuntain matsi oli viihdyttävä, kahden hyvän joukkueen välillä. Lähes 300 katsojaa näki paljon hienoja maaleja, upeita torjuntoja ja hienoja kuvioita. Voitto Ilveksestä antaa rutkasti itseluottamusta. "Kyllähän nämä ovat tärkeitä päänahkoja, ja vielä kotiyleisön edessä. Kova vastus, tiukka peli, komeasti yleisöä ja voitto, ei tässä ole pelaajan näkökulmasta paljon valittamista." Näihin Salomäen sanoihin on hyvä lopettaa tämä raportti.

Muistutetaan kumminkin seuraavasta kotipelistä, joka pelataan lauantaina 24.10. kello 18.00. Vastassa on O2 Jyväskylästä. Eli todella kova päänahka olisi silloinkin tarjolla. Sitä ennen FoSu käy vierailemassa tulevana lauantaina Tampereella V&L:n vieraana. Tuo ottelu alkaa kello 15.30. Muista liveseuranta!

Mukavaa viikonjatkoa!


<< Edellinen
12.10.2015 Tuplanollille niukka tappio Kauniaisista
Seuraava >>
15.10.2015 SAAMMEKO ESITELLÄ: KIRKASSILMÄ - AREENA
Tänään: 27.04.2018 05:47 Nimipäivä: Merja 1255681