Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

VOITTO HANKALASSA PAIKASSA - OTTELURAPORTTI BLASTERS - FOSU JA SUNNUNTAIN ENNAKKO - 11.10.2015

FoSu haki Jyväskylästä kaksi pistettä Blastersin vieraana. Olosuhteet olivat vaikeat. Alusta oli sellainen, jolla ei pitäisi salibandya edes saada pelata. Se toi peliin omat haasteensa, mutta FoSu selvitti ja palaa Jyväskylästä kaksi pistettä mukanaan.

AGGRESSIIVINEN KOTIJOUKKUE

"Oli kyllä juurikin niin vaikea ottelu kun osasi odottaa." Aloittaa Ville Salomäki ottelun analysoinnin. "Peli ei ollut kaunista, mutta tärkeintä tästä pelistä on kaksi pistettä." Blasters pelasi aggressiivisesti ja tähän kun lisätään tuo vaikea alusta, niin voittoon voidaan olla tyytyväisiä FoSun leirissä. " Voitto on aina voitto, aivan sama millä pelillä." Sanoo Salomäki kritisoiden olosuhteita. "Mutta voitto ja ryöstetyt vieraspisteet vaikeassa paikassa maistuu aina!"


TASAINEN ENSIMMÄINEN ERÄ

Vaikka FoSu siirtyi heti alussa johtoon Kalle Laukkasen toimesta, niin ensimmäisen erä oli tasainen, jonka FoSu vei lopulta 3-2. FoSu käväisi pari kertaa parin maalin johdossa, mutta kotijoukkue onnistui kaventamaan aina. Erän lopussa puolustus peitti vetoja uhrautuvasti ja näin erätauolle mentiin FoSun maalin johdossa. Varsinkin ensimmäinen erä oli haasteellinen. Pallo pomppi herkästi lavan yli, syöttäminen oli vaikeaa ja pallo liikkui hitaasti mattoa pitkin. Päävalmentaja Lehtonen kuitenkin muistuttaa, että olosuhteet olivat samat molemmille joukkueille.


TASAISEEN TAHTIIN VIELÄ TOINEN ERÄ

Blasters tuli toiseen erään erittäin terävästi ja loi paikkoja, ja onnistuikin tasoittamaan heti erän alkuun. Tästä mentiin sitten noin ottelun puoleen väliin asti, molempien luoden paikkoja, jossa myös tolpat "kolisivat". FoSu meni ottelun puolivälissä johtoon, yhden illan hahmoista, Miika Aleniuksen toimesta. Tähän maaliin syötön tarjoili Matti Mertanen, joka pelasi tänään ensimmäisen kakkosdivarimatsinsa. Tämän johdon Blasters vielä tasoitti, jonka jälkeen Ville Salomäki vei FoSun taas johtoon, josta se ei enää illan aikana luopunut. Toiselle erätauolle siirryttiin FoSun johtaessa 4-5.


51 SEKUNTIA

Kolmannen erän alku oli FoSun ilotulitusta. Joukkue teki siinä kaksi maalia alle minuutissa ja siirtyi 4-7 johtoon. Jälkimmäinen maali tuli rangaistuslaukauksesta, jonka Kanninen ampui verkon perukoille. Tämän rankkarin hankki erinomaisella yksilösuorituksella Leevi Kainulainen, joka vei puolustajan kahveelle ja pääsi puolittain läpi. Puolustaja joutui rikkomaan ja tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tuomita rankkari.

Blasters kavensi vähän ennen erän puolta väliä tullen parin maalin päähän. Sitten iski illan sankari, Miika Alenius, viimeistelemällä hattutempun ajassa 50.39. Alenius myös kuvaili ottelua vaikeaksi ja kiitteli joukkuekavereitaan. "Oma peli tuntui kulkevan tänään hyvin, ja kun hyviä syöttöjä tuli lapaan ketjukavereilta, niin olihan niistä laitettava pallo reppuun. Ja onnistuttiin joukkueena klaaraamaan tänään voitto kotiin."

Laukkanen vei FoSun turvallisen tuntuiseen neljän maalin johtoon viitisen minuuttia ennen loppua, maalinedushässäkän päätteeksi. Blasters kuitenkin onnistui vielä kaventamaan tilannetta parilla maalilla tullen parin maalin päähän, mutta ei päässyt sen lähemmäksi. Näin ottelu päättyi lopulta FoSun 7-9 vierasvoittoon.

Kolmas erä oli tänään "epätasaisin". FoSu oli siinä sen askeleen kotijoukkuetta edellä. Lehtosen mukaan siihen oli selkeä syy. "Kolmannessa erässä saatiin palkintoja työnteosta ja opittiin hyödyntämään tyhjiä neliöitä kaukalosta."


"VOITTO MAISTUU AINA"

"Välillä ei kyetä parhaaseen, mutta hyvä jos voitto tulee nihkeämmälläkin esityksellä. Voitto maistuu aina." Sanoo Lehtonen ja antaa kiitosta puolustuspelaamiselle muistuttaen, että parannettavaakin löytyy. "Tänään me myös ylipelattiin ja ylihyökättiin paljon ja kaveri rankoi tehokkaasti niistä virheistä."

Mertasen lisäksi Riu Yaemyim pelasi uransa ensimmäisen kakkosdivaripelin. Molemmat saivat Lehtoselta puhtaat paperit. "Pojat pelasivat tänään todella hyvin." Sanoo Lehtonen tiivistäen poikien esityksen Jyväskylän illassa.


KATSEET HUOMISEEN

Tuplaviikonlopun jälkimmäinen ottelu pelataan sunnuntaina kotona ja vastassa on todella kova Ilves, joka on aloittanut kauden kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. "Ollaan ihan hyvillä fiiliksillä. Eka peli nyt oli semmoista harjoittelua tulevaan." Sanoo Risto Koljonen Ilveksestä viitaten tuohon tappiopeliin. "Mutta Jyväskylässä näkyi jo viisikkopelaamista suhtkoht hyvällä tasolla. Joka pelistä lähdetään tietysti parantamaan." Koska tämän hetken FoSua Koljonen ei oikein tunne hyvin, niin hän ei osaa tarkemmin kertoa mitä odottaa kohtaamisesta. "Ilmeisen tiukkaa ja tasaista vääntöä kumminkin."

Lehtonen puolestaan heittää ilmoille mielenkiintoiset asian. "Saas nähdä millaisella rosterilla kaveri tulee Forssaan." Pohtii Lehtonen ja lisää vielä: "On erittäin odottava fiilis. Voitetun vieraspelin jälkeen kumminkin hyvä lähteä kotimatsiin."

Salomäki odottaa Ilveksen kohtaamista vesi kielellä. "Ilves on taas paperilla yksi sarjan kovimmista joukkueista ja kaikki tietävät joukkueen taitotason ja kokemuksen. Itselleni ottelu on erittäin mieluisa, sillä joukkueessa pelaa useita tuttuja vastustajia Tampereen suunnalta."

Luvassa on siis todella kova ottelu. Saavu hallille kannustamaan FoSu voittoon! Matsi alkaa kello 18.00. Otteluisäntä Forssan Lehti tarjoaa 200 ensimmäiselle matsiin tulijalle huippuedun. Kannattaa saapua ajoissa. Ennen ottelun alkua palkitaan FoSu syyskuun kuukauden juniori. Tervetuloa!

nähdäänhallilla
junakulkee


<< Edellinen
10.10.2015 BLASTERS PELIN KOKOONPANO
Seuraava >>
11.10.2015 ILVES-PELIN KOKOONPANO JA INFOA ILLAN PELISTÄ
Tänään: 22.03.2018 19:28 Nimipäivä: Vihtori 1239084