Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

EDUSTUKSELLA TUPLAVIIKONLOPPU - ENNAKKO BLASTERS - FOSU - 09.10.2015

Edustusjoukkue matkustaa kauden aikana viisi kertaa Jyväskylään. Lauantaina on edessä niistä ensimmäinen, kun FoSu matkustaa Blastersin vieraaksi. Heti seuraavana päivänä on kotiottelu Ilvestä vastaan. Edessä on siis niin sanottu tuplaviikonloppu.

500 KILOMETRIÄ BUSSISSA

12 tunnin pelireissu ja myöhäinen paluu aiheuttavat omat haasteensa joukkueelle. Ja vielä se, että lauantain pelin loppumisesta on alle 24 tuntia seuraavan pelin alkuun, niin monet asiat täytyy tehdä huolella. Esimerkiksi lihashuolto, ruokailu ja lepo, nousevat isoon rooliin. Päävalmentaja Lehtonen kuitenkin muistuttaa, että tähän ollaan valmiita ja tämä ei ole mitään uutta. "Vaikka nää tuplaviikonloput jakaa mielipiteitä, pitää kumminkin muistaa se, että osa jätkistä on näitäkin Divarissa jo tahkonnut. Ja jos haluaa vielä tahkota, niin ei saisi vaikuttaa mitenkään. Viime kauden lopulla pleijareissakin pelattiin tupla, joten ei tää ihmeemmin vaikuta. Katsotaan sitten viikonlopun jälkeen, tarviiko keventää seuraavan viikon treenikuormaa. Niillä pystyy säätelemään tarvittaessa." Tuntien istuminen bussissa sopii Lehtoselle. "Ainakin ehditään lauantaina katselemaan toistemme naamoja tarpeeksi."


PYYHKIIKÖ FOSU JÄLLEEN BLASTERSILLLA LATTIAA?

Viime kaudella joukkueiden kohtaamisissa FoSu vei ja Blasters vikisi. FoSu voitti molemmat kohtaamiset luvuin 14-6 ja 10-5. Tätä ei ole unohdettu Blastersin leirissä. "Edelliskaudella FoSu pyyhki meillä lattiaa kahteen kertaan. Tämän kauden Blasters on kuitenkin kurinalaisempi ja puolustusorientoituneempi, joten odotan häkin heiluvan edelliskautta huomattavasti vähemmän." Kertoo maalivahti Jani Tuppurainen Blastersista. Vaikka Blastersin joukkueessa on tapahtunut vaihtuvuutta viime kauteen verrattuna niin Tuppuraisen mukaan joukkue on vahvistunut. "Joukkue muuttui paljon viime kauden jälkeen, kun kärkimiehiä siirtyi divariin ja osa siirtyi muihin joukkueisiin tai lopetti. Saimme kuitenkin haalittua kovia nimiä paikkaamaan lähtijöitä. Tämän kauden joukkue on erityisesti tasainen ja juoksuvoimainen ja hyökkäyspäässä löytyy myös tulivoimaa." Viime kaudella Blastersilla oli vaikea syksy, mutta keväällä ääni kellossa oli aivan toinen. Divarikarsintapaikka lipesi käsistä aivan loppumetreillä. Oikeastaan loppusenteillä. Tälle kaudelle tavoite on napsia pisteitä tasaiseen tahtiin ja päästä viiden joukkoon, sekä toiveissa on, että peli loksahtaisi kohdilleen heti syksyllä.


EDELLEEN NE PERUSASIAT

FoSu pelasi hyvän pelin viimeksi Janakkalassa, josta se haki 7-2 voiton. Tuosta pelistä Lehtonen haluaa mukaan seuraavia asioita: "Pirteän puolustuspelaamisen sekä sellaisen omaan peliin luottamisen, jollaista Janakkalassa oli myös havaittavissa." Lisäksi Lehtonen muistuttaa niistä kuuluisista perusasioista. "Pidetään oma tekeminen hyvässä mallissa, ihan sieltä helpoista perusasioista lähtien. Tiivis puolustuspeli, paikoista maalit ja pysytään pois jäähyboxista. Siinä se." Nämä asiat ovat Lehtosen mukaan ne, joilla juna pysyy raiteilla.
Blastersin kausi on alkanut hieman kaksijakoisissa tunnelmissa, alla on tappio ja tasapeli. Tuppurainen analysoi kahta pelattua ottelua seuraavasti: "Tappiopelissä pelattiin loppuhetkillä tapahtunutta tuomarin kömmähdystä ja lopun huonoa alivoimaa lukuun ottamatta, 56min hienosti. Toisessa ottelussa oli tiukkaa vääntöä vahvistunutta Diamondsia vastaan. Ottelu olisi voinut kääntyä suuntaan tai toiseen. Jatkoajalla hylättiin meiltä maali, joten kaksi pistettä ei ollut kovin kaukana. Molemmissa peleissä voitto hyppysissä, mutta korissa yksi piste ei tietenkään miellytä."


LISÄÄ HÖYRYÄ

Vastassa on siis sisuuntunut kotijoukkue, joka hakee kauden avausvoittoaan. Luvassa on tiukka taistelu pisteistä, sen tietää myös Ville Salomäki. "Lauantain peli tulee olemaan erittäin tiukka, edessä on ensimmäinen pidempi vierasreissu, joka aina tuo oman mausteensa. Tämän lisäksi ottelu pelataan käsittääkseni melko hankalalla alustalla, joten peli ei välttämättä ole kaunista, mutta käytetään sitten samaa kaavaa kuin Janakkalassa viime perjantaina." Sanoo Salomäki ja tarkentaa. "Siitä ottelusta mukaan tarvitaan samanlainen asenne ja tiivis sekä uhrautuva puolustuspeli. Se peli oli hyvää tekemistä, mutta parannettavaa tottakai jäi, niin hyökkäys kuin puolustuspelissä. Siinä pelissä kaverillakin oli paljon hyviä paikkoja, mutta välillä onnikin oli meidän puolella." Salomäki pelaa yhdessä Kalle Laukkasen ja kapteeni Markus Lintulan kanssa. Heidän yhteispelinsä toimii hienosti. Tähän on Salomäen mukaan selkeä syy. "Meillä löytyy hyökkäysviisikossa selkeät roolit jossa, puolustus hoitaa oman hommansa, Lintula liidaa keskellä, Laukkanen laukoo ja itse koitan pyörittää dynamoa ja saada peliin vauhtia. On kyllä mukava pelata." Myhäilee Salomäki ja lisää vielä. "Vaikka meidän ketjun peli toimii kyllä hyvin, ja olen ollut siihen tyytyväinen jo viime kaudesta saakka ja onnistumisia on tullut viime otteluissa, niin niihin ei saa tyytyä vaan laittaa lisää höyryä koneeseen!"


MUISTA LIVESEURANTA

Ottelu alkaa kello 17.00. Luvassa tiivis liveseuranta, hyppää siis mukaan jännittämään Edarin taistelua. Se onnistuu helpoiten Twitterissä @FoSuLIVE tai sitten FoSun kotisivujen kautta kohdassa FOSULIVE! Myös liiton tulospalvelu palvelee, joten ottelun seuraaminen on erittäin helppoa.
Sunnuntaina sitten parhaiten liveseuranta onnistuu paikan päällä. Tuo matsi alkaa kello 18.00.

junakulkee
voittohimaan
nähdäänhallilla


<< Edellinen
06.10.2015 Haluatko Salibandyerotuomariksi?
Seuraava >>
10.10.2015 BLASTERS PELIN KOKOONPANO
Tänään: 19.03.2018 14:26 Nimipäivä: Jooseppi ja Juuso 1237559