Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Kausi paketissa... - 25.03.2015

Niin siinä kävi. Tappio harmittaa, mutta eipä tarvitse hävetä. Nuori Joukkue osoitti viimeistään tässä ottelusarjassa, että se pystyy taistelemaan ihan tosissaan noususta d1variin.

FoSu taisteli, raatoi, juoksi, laittoi itseään likoon, otti mustelmaa ja haastoi ja välillä jopa hallitsi. Se ei riittänyt jatkoon, ihan vaan siitä syystä että O2 oli ratkaisuhetkillä ja tekopaikoissaan tyly, kamalan tyly. "Oli tyly joo. Rutiini näkyi niillä hetkillä." Sanoo Pasi Lehtonen ja jatkaa. "Meillä ehkä pallo pomppi hiukan tekopaikoissa sen verran, että kaveri ehti peitolle monesti. Ei päästy paljoa one-timereihin koko-ottelussa."

Sambaryhmä
FoSua oli matkustanut Jyväskylään kannustamaan noin 30 fania. Katsomossa oli sen päivänen meteli kun vorssalaiset ottivat katsomon täysin haltuunsa. Kuuluttajan ääntä ei kuulunut ja tuomarit saivat viheltää täysin palkein pilliinsä. Tämä kannustus jatkui läpi ottelun ja siivitti FoSun huikeaan taisteluun ensimmäisistä minuuteista lähtien. Vaikka kotijoukkue siirtyikin 1-0 johtoon alussa niin FoSu ei tästä hätkähtänyt vaan sai ansaitun tasoituksen ylivoimalla 13 minuutin kohdalla, Miika Aleniuksen toimesta. Tämä oli ottelusarjassa FoSun ensimmäinen(!) ylivoima ja heti upposi. Erän lopussa kuitenkin kotijoukkue karkasi parin maalin johtoon, mutta Ville Salomäki teki tärkeän kavennuksen ja erätauolle lähdettiin 3-2 kotijoukkueen johtaessa.
Kannin tyrmäys ja Prihdin Hasekit

Toisen erän alussa FoSu kävi tolpassa, heti perään Prihti teki "Hasekit" ja piti numerot 3-2:ssa. Sitten vuorostaan Kanni tyrmättiin kentän pintaan ilman jäähyä. Hän pystyi kumminkin kovan kolauksen jälkeen jatkamaan peliä. Vaparista FoSu ei saanut maalia ja sitten mentiin jo toiseen päähän jossa FoSun puolustus selvitti varman maalipaikan ja siihen perään Prihti teki vielä ison torjunnan. FoSu otti tämän jälkeen peräkkäin kaksi rangaistusta. Kotijoukkueen ylivoima pyöritti hyvin palloa, mutta fosulaiset puolustivat uhrautuvasti ja blokkasivat vetoja toinen toisensa jälkeen. Näin FoSu oli selvittänyt kaksi alivoimaa. Aikaisemmissa peleissä O2:sen ylivoima oli ollut murhaavaa. Toisen erän jälkeen lukemat olivat edelleen 3-2, mutta lähellä oli että tasoituskin erän lopussa, sillä pallo kävi aivan maaliviivalla. FoSun pelaajien ja fanien harmiksi tuomari levitti kätensä. Erässä ei nähty maaleja sen takia koska molempien joukkueiden maalivahdit olivat hirmuvireessä. Kotijoukkueen maalivahti Henri Tikkasta hiillostettiin fanien toimesta oikein urakalla, mutta hän otti varmoja koppeja läpi illan.

Kulminaatiopiste
Kolmannen erän alkuun nähtiin upea tasoitus FoSun toimesta. Kalle Laukkanen teki hienon syöttökuvion ja suoran hyökkäyksen päätteksi tilanteeksi 3-3. Tästä pari minuuttia kun FoSu joutui ahtaalle. Ensin FoSun pakki ahdistettiin laitaan ja kotijoukkue sai riistettyä pallon ja etenemään maalille. Valtteri Rämö joutui rikkomaan ja lähti jäähypenkille. Kolmas kerta toden sanoi ja kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon ajassa 46.54. Sitten nähtiin ehkä ottelusarjan ratkaissut tapahtuma, tai kun ei tapahtunut. Kotijoukkueen Vesa Hytöselle tuli hetkellinen katkos ja hän pyyhkäisi pienellä potkulla Santeri Grönforsilta jalat alta. Siitä viiden minuutin rangaistus ja FoSu ylivoimalle. Heti ylivoiman alussa FoSu tasoitti 4-4:ään. Kasperi Grahn laukoi laidasta suorasta syötöstä pallon verkkoon, Tikkanen ei ehtinyt torjumaan. Kaikki näytti niin hyvältä... Ylivoimaa oli jäljellä yli neljä minuuttia. FoSu pyöritti, haki paikkaa, yritti hanakasti ja oli lähellä onnistua. Mäkisen Timo laukoi pallon tolppaan, mutta enempää ei ylivoimalla maaleja nähty. Näin O2 oli selvinnyt. Siinä oli se sauma myös päävalmentajan mielestä. "Joo tosiaan saatiin viiden minuutin ylivoima. Tehtiin siinä aika alussa heti se tasoitus, mutta sen jälkeen ei päästy tolppaa lähemmäs. Tolppa sisään, tolppa ulos, pienet marginaalit. Nyt kävi näin." Lehtonen jakaa myös tunnustusta vastustajalle. "Vaikka ehkä hiukan hitaasti liikkui pallo niin kaverikin kyllä puolusti todella isolla sydämellä omaa maaliaan."

Kylmää vettä
Kotijoukkue kaatoi saavillisen kylmää vettä kahdesti FoSun niskaan, iskien 21 sekunnissa kaksi maalia. Ensin puolustukselta unohtui aivan unelmapaikalle kotijoukkueen Henri Eskelinen ja hän teki varman maalin, jolle Prihti ei voinut mitään. Tuo maali oli todella harmittava. "Pieni virhe meillä, maila putosi jonkun kädestä, hetkellinen merkkausvirhe ja siinä se oli. Eskelinen oli todella kova maalin edessä." Vielä tämän jälkeen Prihti torjui ensin hienosti Ilkka Tepposen läpiajon mutta ei mahtanut mitään enää toiselle yritykselle ja näin kotijoukkue oli karannut kahden maalin johtoon, suorastaan tylyllä tavalla. FoSu haki lopussa maaleja vielä ilman maalivahtia mutta niitä ei huikeassa salibandyillassa nähty enempää. Näin ottelu päättyi lukemiin 6-4 ja O2 meni sarjasta jatkoon, jossa se ei saanut mitään ilmaiseksi.

Katseet eteenpäin
Päävalmentajalla on tyhjä olo, mutta on todella ylpeä pelaajistaan. Kauden viimeinen peli pyöri vielä tänään aamulla mielessä. "Aika väsynyt äijä oli aamulla. Jonkin verran tuli ajateltua eilistä peliä vielä ja tänäkin aamuna." Kun tiivistetään kauden viimeiset pelit niin voi helposti sanoa, että FoSu pelasi todella hyvät pelit Jyväskylässä, kauden tärkeimmillä hetkillä. "Joo pelattiin tosiaan Jyväskylässä hienot pelit ja Forssassa myös ensimmäistä erää lukuun ottamatta. Vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sanotaan näin että kauden paras viikko kokonaisuutena."

UPEA KAUSI! Kaikesta huolimatta
Kun tämän sanoo Lehtoselle niin hän vastaa välittömästi. "Todellakin, hieno kausi takana. Paljon uusia pelaajia, uuden opettelua, hitsautumista hienoksi yhteisöksi. Olen todellakin ylpeä joka jätkästä kauden aikana. Näiden jätkien kanssa oli hieno tehdä duunia. Toivottavasti saadaan ens kaudelle mahdollisimman moni mukaan." Hienosta kaudesta jää varmasti paljon käteen. Mikä on se asia minkä Lehtonen haluaa ottaa mukaan seuraavalle kaudelle tästä kaudesta? "Se hyvä tekeminen ja joukkuehenki." Kuuluu ytimekäs vastaus. Ja aina löytyy jotain parannettavaa ja niin myös nytkin. "Parannettavaa jäi esim. ehjempien 60 -minuuttisien saavuttaminen, vieläkin urheilullisempi ja kokonaisvaltaisempi ajattelu tästä touhusta. Henkisen kantin nostaminen entistäkin paremmaksi." Lehtonen haluaa myös kehittyä itse. "Pitää vielä pojilta kysyä ruusut ja risut itseni suuntaan ja pohtia omaakin tekemistä sen pohjalta. Ja oppimistahan tämä koko ajan on, et sää voi tyytyä ikinä siihen mitä on nyt, kun on mahdollisuus saada vielä parempaa näissä jutuissa."

Tämän kauden viimeiset sanat
Vielä viimeiseksi päävalmentaja vakavoituu ja haluaa kertoa tärkeän asian. "Omalta osaltani haluan kiittää kaikkia pelaajia, taustahenkilöitä, seura-aktiiveja, sponsoreita ja kannattajia. Oli hieno kausi ja te kaikki teitte sen omalla tuellanne mahdolliseksi. Jatketaan ensi kaudella hyvässä nosteessa. Hyvää ja menestyksekästä jatkoa kaikille."
Ja vielä yksi kiitos tähän loppuun. Ja sitä ei tarvitse varmaan tässä enempää selitellä. KIITOS LEKU!


<< Edellinen
22.03.2015 Otteluennakko
Seuraava >>
08.04.2015 FoSu C2 harjoituspeli Ilvestä vastaan Rebublic-Areenalla
Tänään: 22.03.2018 19:40 Nimipäivä: Vihtori 1239084