Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 04/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Onnistunut ryöstö ja miten se tehtiin - 17.03.2015

FoSu pelasi sunnuntaina d1varikarsintojen ensimmäisen vaiheen ensimmäisen osaottelun Jyväskylässä runkosarjan voittanutta O2:ta vastaan. Aikeena oli hakea iso voitto ja ryöstää kotietu itselle. Jyväskylään oli matkustanut myös reilu kymmenen kotijoukkueen fania. He saivatkin aikaan hyvää kannustusta ja ehkä myös vähän sopivasti hämminkiä katsomossa.


Avauserä tarkkaa pelaamista

Avauserä oli tyypillistä playoff-peliä. "Eka erä oli tarkkaa pelaamista puolin ja toisin, todellista playoffia, panos näkyi ja virheitä vältettiin." Kommentoi päävalmentaja Pasi Lehtonen. "Toisessa erässä sama meininki jatkui, ehkä hiukan molempien peli aukes puolin ja toisin. Hävittiin siinä pari keskialueen kamppailua ja kaveri rankoi niistä." Aleksi Kanninen yhtyi tähän näkemykseen. "Pidettiin peli pitkään tasaisena mutta sitten O2 pääsi vähän karkuun." Kotijoukkue voitti erän 2-0 ja tilanne oli kahden erän jälkeen 4-2.

Muutama ketjumuutos ja takaa-ajoon.

"Kolmanteen erään lähdettiin parin maalin takaa-ajoasemasta ja tiedettiin että tässä lajissa se ei oo mitään." Sanoo Lehtonen. Vaikka kolmannen erän alkuun tuli kylmää vettä niskaan kun kotijoukkue siirtyi 5-2 johtoon, niin se ei päävalmentajan uskoa horjuttanut. "Vaihto kerrallaan jaksettiin uskoa omaan peliin. Ei tuntunut mahdottomalta." Leevi Kainulainen toi illan toisella maalillaan FoSun kahden maalin päähän ajassa 52.23. Siitä alkoi armoton loppukiri. FoSu otti aikalisän viisi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua ja alkoi heti sen jälkeen hakea kavennusta ilman maalivahtia. "Veskan pois ottaminen kävi ekan kerran mielessä erän puolessa välissä ja konkretisoitui melkein heti sen jälkeen kun saatiin tärkeä 5-3 kavennus. Odotettiin vaan oikeaa hetkeä, että saatiin vapari ja sit aikalisä ja 6-5 ralli käyntiin." FoSu kavensi ensin Aleksi Kannisen toimesta 5-4:ään ajassa 57.03. Tuohon maaliin upean poikkisyötön tarjoili Valtteri Heikkonen. Noin minuutti ennen loppua FoSu tuli tasoihin, maalintekijänä jälleen Kanninen. Katsomossa fanit nousivat seisomaan ja huutamaan, upea nousu tasoihin oli tosiasia. "Upea nousu joo, siitä kiitos jätkille... Kaveri suli kummasti siinä tilanteessa ja vetäytyi omalle alueelleen joka antoi meille eväät tulla tasoihin ja jatkoajalle."

Kynsien pureskelua…

Edessä oli siis jatkoaika tilanteessa 5-5. Sitä ehdittiin pelata ainoastaan 12 sekuntia kun ottelulle saatiin voittaja. Kannisen illan neljäs maali ratkaisi ottelun ISO ryöstö ja upea voitto oli tosiasia. Siitähän se riemu vasta syntyi niin pelaajien kuin fanienkin keskuudessa. Kysyttäessä Lehtoselta legendaarista kysymystä niin vastaus oli ytimekäs. "Todella upea fiilis, IHANAA STNA!!! Penkin yläpuolella vielä omat fanit huusivat suoraa huutoa. Hienoa!!!" Kanninen puolestaan tiivisti ottelun loppuhetket seuraavasti. "Lopussa saatiin 6vs5 ilman maalivahtia pallo vastustajan päätyyn ja päästiin maalipaikoille. Jatkoajalla sit pääsin Mäkisen Tommin syötöstä hyvin kanttaamaan ja sinne upposi."

Tiukkaa analyysia ja yhtä hymyä

Ottelun jälkeen FoSun pelaajien kasvoilla nähtiin iloisia ilmeitä ja ihan syystä. Myös fanien keskuudessa oli rento ja onnellinen fiilis. Hallin pihalla oli heti tiukka analysointi käynnissä ja joku mainitsi että olisi ollut FoSulta kauden paras peli. Päävalmentaja oli myös samaa mieltä. "Aika liki ainakin kauden parasta. Joka jätkä oli päättänyt jättää kaiken sinne kaukaloon ja se näkyi. Oli se varmaan kauden paras meiltä." Päävalmentaja vielä hetken mietittyään tarkensi syytä tähän. "Turhat keskialueen pallonmenetykset väheni edellisiin peleihin verrattuna yli 50%. Siinä oli yksi iso syy hyvään peliin."
Hieno matsi ja jokainen antoi kaikkensa. Maalissa Jarno Prihti otti monta tärkeää torjuntaa, selvittäen muun muassa rankkarin. Tehokkain oli Aleksi Kanninen neljällä maalillaan. Leevi Kainulainen teki kaksi maalia, joista toinen oli elintärkeä 5-3 kavennus. Syöttöjä keräsivät: Tommi Mäkinen (2), Joonas Peltonen, Valtteri Rämö, Miika Alenius ja Valtteri Heikkonen.

Tuomarit ja tunnelma saivat kehuja

Tuomarilinja oli jopa fanien mielestä erinomainen. Kovaa sai pelata, mutta peli pysyi siistinä. Tähän näkemykseen yhtyy myös Lehtonen. "Hyvä tuomarilinja. Pidettiin kotijoukkueen koutsin ja tuomareiden kanssa pieni paltsu ennen peliä ja toive oli molemmilla, että saa pelata kovaa, mutta rehdisti ja kaksi taitavaa joukkuetta osasi näin myös tehdä. Samanlainen neuvottelu vois olla ihan jees myös ennen seuraavaa peliä jottei linja muutu totaalisesti. Uskoisin ettei kummallakaan ollut valittamista." Ottelun ratkaisija Kanninen oli samoilla linjoilla. "No aika tiukkaa vääntöö oli ja tuomarit anto pelata kovaa. Oli iha kunnon playoff-tunnelmaa ja yleisö hyvin mukana."

Sarja jatkuu…

Kun pelataan paras kolmesta –systeemillä tarkoittaa se että sarja menee poikki kahdesta voitosta. FoSu lähtee hakemaan toista voittoa tulevana lauantaina kello 18.00. Hallille toivotaan paljon porukkaa kannustamaan koska O2:lla mielessään ainoastaan sarjan tasoittaminen. Päävalmentaja haluaa lähettää terveisiä kaikille. "Pojat on tehneet vuoden kovasti hommia näiden pelien eteen ja nyt on aika nauttia niistä. Toivotaan että kotikaupungin yleisö heräilee ja löytää tiensä halliin kun ei noita pleijareita tänä keväänä Vorssassa niin hirveesti tarjolla ole. Meteliä halliin, sitä tarvitaan."

Peli alkaa siis kello 18.00. lauataina 21.3. Saavu sinäkin hallille. Tehdään kaikki tästä yhdessä upea kevät!!


<< Edellinen
15.03.2015 Onnistunut Ryöstöreissu !!!
Seuraava >>
17.03.2015 FoSu-00 harjoitusottelu keskiviikkona Republic areenalla
Tänään: 26.04.2018 03:04 Nimipäivä: Terttu ja Teresa 1255235