Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

FL: Valmentaja Hattulasta - 06.04.2012

Kimmo Kautio, 29, valmentaa FoSun edustusta ensi kaudella salibandyn Divarissa. Hattulalaisella Kautiolla on vankka lajitausta, hän on muun muassa pelannut Salibandyliigaa ja 1. divisioonaa. Valmentaakin hän on ehtinyt useamman kauden.
Valmentajana hän kertoo olevansa pelaajalähtöinen. Hänen vetämänsä FoSu pelaa aktiivista ja rohkeaa salibandyä.


Kolmekymppinen Kimmo Kautio Forssan Suupparien peräsimeen

 

Hattulalainen Kimmo Kautio valmentaa Divarissa pelaavaa Forssan Suuppareita ensi kaudella. Kautio allekirjoitti sopimuksen FoSun kanssa eilisiltana.

– Hyvillä mielin tulen tänne, mitäpä tähän voisi muuta sanoa. Halusin päästä eteenpäin valmentajaurallani, kertoo Kautio.

Kolmekymppisellä Kautiolla on vankka salibandytausta. Maalivahtina pelannut Kautio aloitti hattulalaisen Rewandersin riveissä 5. divisioonassa. Jo seuraavalla kaudella hän nousi 2. divisioonassa pelanneen Pekolan Iskun maalivahdiksi.

 

Kautio pelasi muutaman kauden 1. divisioonassa FT Trackersissa ja Loviisan Torissa, kunnes huipensi uransa Salibandyliigassa pelaavassa Seinäjoen Peliveljissä kaudella 2006-07.

Pelaajauransa jälkeen Kautio siirtyi jo seuraavalla kaudella valmentajaksi. Valmennusura alkoi 2. divisioonan Nokian Palloseurasta ja on jatkunut SBS Soittorasian, Salibandyclub Topin ja Pirkkalan Pirkkojen peräsimessä.

– Olen toiminut useamman kauden 2. divisioonajoukkueen valmentajana ja mietin jo välikauden pitämistä. Sitten kun tuli tämä tilaisuus, sain taas uutta kipinää, Kautio sanoo.

Kautio on myös kouluttanut itseään, hän suoritti viime vuonna huippuvalmentajakoulutuksen SVB3:n, joka tunnetaan kansanomaisemmin huippuvalmentajatutkintona.

 

Managerin tehtävät jo lähes kokonaan Pasi Väreelle delegoineen Jukka Rantasen mukaan FoSu neuvotteli ensin joukkueen nousukarsinnan kynnykselle luotsanneen Tomi Sirenin kanssa.

– Siren ei kuitenkaan pystynyt sitoutumaan tehtävään niin hyvin kuin olisi tarvinnut, Rantanen kertoo.

Ensi kauden joukkueen kokoaminen on vasta alussa, mutta Rantanen on luottavainen siihen, että FoSu saa kilpailukykyisen ryhmän Kaution valmennettavaksi.

– Vain kaksi pelaajaa on ilmoittanut lähtevänsä, Rantanen sanoo viitaten Teemu Aaltosen ja Juha Laitilaan.

 

Kautio kertoo olevansa pelaajalähtöinen valmentaja.

– Kaikki lähtee kuitenkin jätkistä kentällä, Kautio muistuttaa.

Kimmo Kautio sanoo olevansa myös tiimivalmentaja. Hän pitää hyvänä, että valmennustiimissä on useampi henkilö, jotka voivat jakaa vastuuta.

Kaution apuvalmentajina ensi kaudella toimivat Timo Suomi ja Pasi Lehtonen, fysiikkavalmennuksesta vastaa Jorma Koskinen.

 

Kai Sandberg

FORSSAN LEHTI<< Edellinen
03.04.2012 FoSu:n joukkueita mukaa Härkätie Cuppiin
Seuraava >>
11.04.2012 Ysiyseillä aluemestaruushuipennus Forssassa sunnuntaina
Tänään: 24.03.2018 23:09 Nimipäivä: Kaapo ja Gabriel 1240069