Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Copy Paste FoSu:nkin Divarikausi puolivälissä - 16.12.2011

FoSu on pitkästä aikaa – ensimmäistä kertaa syksyn jälkeen mukana pelissä – ensi viikolla edessä paikallisottelu, kauden kliimaksi, joten on hyvää aikaa tutkailla kuulumisia vähän laajemmin. Ajankohta on hyvä siksikin, että sarja on puolessavälissä ja joulukuussa ehditään syömään vähän rosollia ja kinkkua sekä maistelemaan hieman 'kevättä'. + Ilveksin kaljupääkin on miettinyt näitä samoja asioita.

Mitä mieltä ovat FoSu:n General Manager Jukka Rantanen sekä joukkueen kapteeni Atte Kolis ensinnäkin Divarin sarjajärjestelmämuutoksesta? Toissa vuonnahan pelattiin kahdessa lohkossa erillään, viime vuonna kahdessa lohkossa, mutta ns. välisarja toisen lohkon joukkueita vastaan, ja nyt on siirrytty 14 joukkueen yhteen lohkoon ja kaksinkertaiseen sarjaan.

 

JR: Olin uudistusta vastaan. Mielestäni tämä uudistus sotii, jossain mielessä urheilullisuutta vastaan, mutta jostakin näkökulmasta katsottuna ajatukseni saattaa näyttää jopa naurettavalta. Heitän tähän väliin oman yksinkertaisen mallin. Siis JOS, FoSu olisi viime kauden päätteeksi pudonnut pois Divarista, niin mitä sitten?? Olisivatko FoSu:n tämän päivän (16.12.2011) parhaat pelaajat ollenkaan Divarissa? Voisiko oikeasti olla tilanne, että Salibandyliigaan kelpaavat pelaajat pelaavat pääsarjojen ulkopuolella, rakkaudesta kotioloihin, perheeseen ja omaan seuraansa?? Kakkosdivarikin on hyvä sarja tällaiselle pikkukaupungin joukkueelle! Loppujen lopuksi ei sarjasysteemillä, eikä joukkueiden määrällä ole mitään merkitystä. Olisi syytä kuitenkin laittaa jossain vaiheessa sinetti muutoksien päälle, ei kokoajan tarvitse olla muutoksessa, se joukkueita rassaa. Ei kaikkea tarvitse aina apinoida hokista, virheitäkin…  

AK: Joukkueiden määrän pienentyessä pelit kovenevat entisestään, mikä on hyvä asia. Silti olisi parempi, että olisi yksi selvä sarjajärjestelmä. Ei tarvitse joka vuosi arpoa, kuinka monta karsii tai tippuu. Parin vuoden kuluttua varmaan aletaan joukkueiden määrää taas nostamaan...

 

Miltä sarjataulukko näyttää?

 JR: Tänään sarjataulukko näyttää kivalta, mutta olen jo vuosia lukenut sitä Koljosen Riston tapaan ”väärinpäin”, eli montako pistettä on menetetty. Siitä suunnasta katsottuna voidaan sanoa, että ei paha, mutta parannettava on….

 AK: FoSu:n sijoitus on kyllä kova yllätys, OLS:n piikkipaikka taas ei. Muuten ei mitään erikoista sillä kartalla. Huomioidaan kuitenkin SalBan reilu piste per ottelu -tahti. Pelataan runkosarja ensin loppuun ja katsotaan sitten uudelleen. 

 

Miksi tappiot?

JR: Jokainen tappio on turha ja jokaisen tappion jälkeen voi kysyä, että miksi?  Muutamalle kärkijoukkueelle ollaan hävitty ja suuremmalti oman haluttomuuden ja huonon valmistautumisen vuoksi. Kaikki pelit ja varsinkin Ilvespeli olisi ollut voitettavissa, jos tahtotaso olisi ollut voimakkaampi.

AK: FoSulle ominainen hurlumhei-peli on tuottanut enemmän voittoja kuin odotettiin. Lisäksi jokainen orastava tappioputki on kuitattu nopeasti katki voitolla. Neljä tappiota tässä vaiheessa on kuitenkin aivan liikaa. Joukkueen keskittyminen tappiopeleissä on ollut enemmän linja-auton pokeripöydässä kuin itse ottelussa. Lisäksi saunailtoja on järjestetty aivan liian vähän.

 

FoSu:n pelaajarinki on laaja. Onko paikallisuus rasite vai rikkaus?

 

JR: FoSu ammentaa vahvasti paikallisuudesta, olemme seutukunnan paikallisin pääsarjoissa pelaava joukkue ja FoSu kiinnostaa oikeasti omia junioreita. Näen paikallisuuden rikkaudeksi ja joukkueen kannattajat ovat asiasta varmasti samaa mieltä.  

AK: On hyvä, että pelaajia on paljon. Kukaan ei voi pitää pelipaikkaansa itsestään selvyytenä - paitsi Laitila, Romu, Mäkeläinen, Aaltonen vanhempi, Moisander ja Heino. Ja onhan se kiva vetää treenit neljällä kokonaisella ketjulla kahden sijaan. Rosteri tulee kasvamaan ainakin armeijasta palaavien ja muutaman loukkaantunen osalta. Joukkue ei tule kaatumaan loukkaantumisiin ja sairasteluun, sillä pelaajia riittää. 

 

Onko jotain erityistä tavoitetta sarjan jälkipuoliskolle?

JR: Tehtiin pikkumuutos valmennukseen eilen ja se antaa hieman haastetta kevääseen. Nyt tavoitteet tehdään pieni askel kerrallaan. On kuitenkin sanottava, että sijat nelosesta alaspäin eivät ole kovinkaan kiinnostavia.

AK: Jokaista peliä lähdetään tietysti voittamaan. Ohjelma on vahvasti vieraspainotteinen, joten joukkue joutuu kovaan testiin. Kestääkö joukkueen kasetti pimeyttä, Pohjanmaan lakeuksia ja bussin penkkiä vai ei? FoSu on pelannut aina kevätkaudella hyvin, joten uskotaan siihen tälläkin kertaa. Silti kaikki pelit on pelattava alusta loppuun asenteelle - pisteitä ei tässä sarjassa ilmaiseksi jaeta.

 

TÄSTÄ pääset katsomaan Ilveksen ajatuksia sarjan puolivälistä<< Edellinen
16.12.2011 FL: Kannosto lähti FoSusta
Seuraava >>
17.12.2011 FOSU - E1 Pirkkahalli Tampere
Tänään: 19.03.2018 08:47 Nimipäivä: Jooseppi ja Juuso 1237469