Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

FL: Ratkaisupelaaja - 09.11.2011

Ypäjäinen Matti Moisander on noussut nopeasti Forssan Suupparien luottopakiksi. Toista kauttaan FoSussa pelaava Moisander on pelaaja, jonka valmentaja uskaltaa pistää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa: Moisander hoitaa kyllä tonttinsa.
Aiemmin hyökkääjänä pelanneelta Moisanderilta löytyy myös tehoja. Hän on kauden seitsemässä ottelussa kerännyt kuusi tehopistettä – itseasiassa kahdeksan, mutta kaksi pinnaa on livennyt joukkuekavereiden sarakkeisiin – ja on FoSun toiseksi eniten pisteitä tehnyt puolustaja.
Ja mikä tärkeämpää, Moisanderin plusmiinus-tilasto on 13 plussalla.
– Kausi on alkanut ihan kohtalaisesti. On tullut hyviä pelejä, mutta myös huonompia. Pelaaminen on kuitenkin ollut nousujohteista, 25-vuotias Moisander toteaa.


Kahden lajin taitaja

Matti Moisander ei varmasti ole niitä kaikkein tyypillisimpiä salibandyn pelaajia. Itse asiassa Moisander pitää salibandyä vasta kakkoslajinaan, sillä hän on erinomainen golfari. Hän oli nuorten sarjoissa useamman kerran kymmenen joukossa SM-kisoissa ja kuluttaa vieläkin suuren osan kesästään Loimijoki Golfin kentällä Ypäjällä. Hänen tasoituksensa on 1,5.
– Jos joutuisin valitsemaan salibandyn ja golfin väliltä, niin valitsisin varmasti golfin, Moisander sanoo.
Salibandyä ypäjäläinen kahden lajin taitaja on pelannut 7-8 vuotta. Ensin kuntoilumielessä Loimaan Leiskussa alasarjoja, nyttemmin divarissa FoSun riveissä.
FoSuun hän tuli try outin kautta.
– FoSua valmentanut Leikkilän Sami näki minut täällä Forssassa jossain turnauksessa missä pelasin Leiskun riveissä ja tuli juttelemaan. Minua oli kyselty tänne aiemmin ja ajattelin, että katsotaan nyt viimeinen, mihin miehestä on tässä lajissa.
Moisander vakuutti valmentajan ja sai pestin.
– Vähän jännitti, miten minut otetaan täällä vastaan, sillä liityin aivan viime hetkellä porukkaan. Jätkät ottivat minut tosi hienosti vastaan, porukkaan oli helppo tulla mukaan, Moisander kiittelee.

Moisander
Matti Moisander

 

 

Moisander pelasi heti ensimmäisen kautensa vahvasti. 28 ottelussa syntyi tehot 11+10. Puolustajista vain Petri Heino jäi joukkueen pistepörssissä edelle.
Tällä kaudella hän on jatkanut siitä mihin jäi. Monipuolinen puolustaja pelaa erinomaista kautta, vaikka itse suhtautuukin kriittisesti esityksiinsä.
– Kaipaan vielä lisää pelirohkeutta. Tietyissä tilanteissa pitäisi pystyä vielä nopeampiin ratkaisuihin, pistää palloa vauhdikkaammin ylös, Moisander sanoo.
Moisander antaa paljon kiitosta kenttäkavereilleen. Hyvien kaverien rinnalla on helppo pelata.

FoSu on Divarissa kymmenellä pisteellä kolmantena. Moisander pitää sijoitusta hyvänä, mutta ei ole aivan tyytyväinen joukkueen esitykseen. Hänen mukaan FoSulla on vielä varaa parantaa.

– Pelillinen esitys ei ole vielä tyydyttävää. Emme ole pystyneet pelaamaan täysipainoisesti täyttä 60 minuuttia. On tietysti hyvä merkki, että olemme keränneet pisteitä mukavasti, vaikka peli ei vielä aivan kuosissa.
Divarin taso on sarjaa supistettaessa koventunut vuosi vuodelta. Moisander uskoo FoSun tästä huolimatta pystyvän parantavan tutuksi tullutta neljättä sijaansa.
– Jokaista peliä lähdemme voittamaan, lopuksi nähdään missä kiikutaan. Joukkue pysyi hyvin kasassa, joten uskon, että viime kauden neljättä sijaa on mahdollisuus parantaa.

FAKTA

Matti Moisander

Asuu Ypäjällä

25-vuotias
Työskentelee Forssassa huoltomiehenä
Erinomainen golfari, alle 18-vuotiaiden SM-kisoissa kolmesti kymmenen joukossa
Harrastanut salibandyä 7-8 vuotta, ensin Leiskussa, sitten FoSussa
Kaudella 2010-2011 28 peliä, 11 maalia, 10 syöttöä
Kuluvalla kaudella 7 peliä, 1 maali, 5 syöttöä

”On tullut hyviä pelejä, mutta myös huonompia”

 

Kai Sandberg
FORSSAN LEHTI
<< Edellinen
07.11.2011 FL: FoSu jatkaa kärkikolmikossa
Seuraava >>
10.11.2011 Juha Laitila Divarin lokakuun pelaaja
Tänään: 20.03.2018 12:05 Nimipäivä: Aki, Joakim ja Kim 1238021