Uutiset | Tapahtumakalenteri Extranet | Palautelomake
Etusivu
Seura
Yhteystiedot
Harrasteryhmät
Joukkueet
Joukkueet
Areena + vuorokalenterit
Tapahtumakalenteri
Materiaalipankki
FOSU LIVE!
Jäsenhakemus
Rekrytointi

<< 03/2018 >>
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

B-pojat: Playoff -karsinnan ennakointia - 11.03.2011

Onko kevät valoisampi kuin syksy? Tätä kysymystä FoSun B-pojat matkustavat selvittämään Seinäjoelle, jossa ratkotaan viiden joukkueen voimin yksi paikka SM-pudotuspeleihin. Pelipaikka on samainen Qmax Arena, jolla pelattiin marraskuun alussa SM-välikarsintaa. Kuten muistetaan, FoSu jäi karsinnan kolmoseksi ja tavoiteltu SM-sarjapaikka lipesi masentavasti käsistä.

Nyt olisi revanssin paikka, mutta pelin henki on vielä tylympi kuin kaamoskarsinnassa. Vain voitot vievät eteenpäin, tappio johtaa auttamatta laulukuoroon. Lauantaina vaaditaan kaksi voittoa. Seuraavana päivänä riittää yksi voitto, mutta toisaalta vastuskin on kivikova, sillä sunnuntain finaalissa toisena osapuolena on SM-sarjan itälohkossa neljänneksi sijoittunut Happee Jyväskylästä.


Ennakkospekulointi on tunnetusti melkein yhtä hauskaa kuin jälkipeli, mutta tässä tapauksessa spekulointia haittaa silkka tietämättömyys. Muut turnaukseen osallistuvat joukkueet eivät ole tulleet tutuksi pelien kautta, vaan asiaan on täytynyt perehtyä lähinnä tilastojen ja nettisivujen avulla.

OLS II vs. SPV

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Pohjois-Suomen aluejatkosarjan voittaja OLS II saa vastaansa SPV:n, joka voitti puhtaalla pelillä Pohjanmaan jatkosarjan. Molemmat joukkueet pelasivat myös syksyn SM-välikarsinnassa. OLS hävisi omassa lohkossaan Indiansille 1-6 ja SBC:lle 2-5, mutta voitti Sisä-Suomen SB Lujan 10-5. Kaksi pistettä eivät kuitenkaan riittäneet SM-sarjapaikkaan.

OLS vieraili kolme vuotta sitten SM-välikarsinnassa Eerikkilässä, jossa se hävisi FoSulle 3-6. Sekä Loimi- että Oulujoessa on sen jälkeen virrannut niin runsaasti vettä, ettei historiaan kannata kajota tämän enempää. OLS:n pelaajista Ville Liimatta teki jo tuolloin vaikutuksen ja kaveri näyttää edelleenkin olevan oululaisten riveissä.

Liigaseura SPV:n nuoriso-osasto pelasi syksyn tasatahtia naapuriseuransa Nurmon Jymyn kanssa. Joukkueet päätyivät alkusarjassa tasapisteisiin, mutta Nurmo rankattiin voittajaksi maalierolla. Jymyn osalta kausi on ohi, sillä joukkue sijoittui SM-sarjan länsilohkossa kuudenneksi. SPV:llä sen sijaan on vielä mahdollisuus jatkaa kauttaan, ja jos se onnistuu tekemään sen paikalliskilpailijansa kotiareenalla, noussee riemu turnausisäntien joukossa entistäkin korkeammalle.

SM-välikarsinnassa SPV pelasi samassa lohkossa Oilersin, SC Top:n ja TPS:n kanssa. Ainoaksi saaliiksi jäi yksi piste 5-5 -tasapeliin päättyneestä ottelusta SC Top:n kanssa. Pohjanmaan aluejatkosarjaa SPV on hallinnut kohtalaisen suvereenisti ja ilman tappioita. 15 ottelusta se on voittanut 11 ja pelannut neljä kertaa tasan.

OLS:n tavoin SPV:läkin on laaja pelaajarinki, jonka taidoista ei ole näköhavaintoja. Etukäteen saattaa vain arvailla, että joukkueiden keskinäisestä kohtaamisesta muodostuu tiukka ja tasainen kamppailu, joka voi kääntyä kummalle tahansa. Laitetaan nyt kuitenkin suurin osa pelimerkeistä SPV:lle, jolla on puolellaan kotikenttäetu.

FoSu vs. KeBa

FoSu osalta urakka alkaa lauantaina klo 16.15, jolloin se saa vastaansa aivan uuden tuttavuuden eli KeBan Keravalta. Enimmäkseen 1994-syntyneistä pelureista koostuva keravalaisryhmä ei päässyt vielä syksyllä vauhtiin, sillä se jäi omassa alkulohkossaan neljänneksi ja selvisi vain niukin naukin alueen eliittisarjaan. Kauden mittaan otteet ovat kuitenkin kohentuneet ja KeBa kipusi Etelä-Suomen eliittisarjan voittajaksi ja lunasti suoran playoff -karsintapaikan.. Pelaamastaan 14 ottelusta se keräsi yhdeksän voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota eli yhteensä 20 sarjapistettä, pisteen enemmän kuin toiseksi sijoittuneella Tikkurilan Tiikereillä.

KeBalla on laaja pelaajarinki, josta tilastojen valossa on tehokkaimmin esiintynyt Sauli Therman. Joukkue on kerryttänyt pelikokemustaan myös lukuisissa harjoituspeleissä ja Etelä-Suomen tasokkaassa alueliigassa ja napsinut sielläkin arvokkaita voittoja, mm. SSV:n ja Oilersin joukkueista.

KeBa on jo saavuttanut yhden tavoitteensa ja hamuaa luonnollisesti lisää menestystä. Miten tähän intoon vastaa FoSu, joka oli vastaavassa tilanteessa viime vuonna? Kokemusta siis on ja viime syksyn karsintaan verrattuna tilanne on ainakin yhdessä suhteessa parempi. Viimeisimpien harjoitusten perusteella FoSu pääsee Seinäjoell yhtä vaille täysilukuisena. Kaikkien ja kaiken pitäisi siis olla kunnossa. Toivottavasti tilanne säilyy tällaisena myös perillä, ja Rämön Petrikin saa ojennella pojille vain juomapulloja.

Finaalit

Jos FoSu saa ensimmäisen kiven kierretyksi, se saa lauantai-illan finaalissa vastaansa joko SPV:n tai OLS:n. Mutta eipä ennakoida sitä sen enempää. Olivatpa loppupeleissä mitkä joukkueet tahansa, otteluohjelman laatijalle ei voi antaa aivan täysiä pisteitä. Esim. FoSun ja KeBan ottelu alkaa klo 16.15 ja ratkaiseva finaali aikataulun mukaan klo 18.30. Jos ottelu venyy jatkoajalle ja rankkareille asti, voittajalle jää pahimmassa tapauksessa alle tunnin palautumisaika ennen illan finaalia. Kun kaikki muut paitsi SPV joutuvat matkustamaan Seinäjoelle satojen kilometrien takaa, lievä myöhennys finaalin aloituksessa ei enää tuntuisi missään, mutta takaisi joukkueille tasapuoliset lähtökohdat lauantain päätöspeliin.

Vuosi sitten FoSu eteni lauantain finaaliin, mutta karahti siinä SB Pro:lle selvin numeroin. Nyt tavoitteena on pelata myös sunnuntaina ja mielellään sen jälkeenkin. Olipa sunnuntain toinen loppuottelija mikä tahansa, se lähtee haastajana Happeeta vastaan. Tuli jo viime vuonna kehutuksi jyväskyläläisiä kypsästä ja hyvin organisoidusta pelistä, joten jätetään se osuus nyt vähemmälle ja kerrataan muutamia tilastofaktoja joukkueen kaudesta.

Happee on kerännyt riveihinsä Jyväskylän seudun joukkueista nuoria, eittämättä liigatasolle pyrkiviä pelimiehen alkuja. Sisä-Suomen alkulohkonsa se voitti vaivatta ja nuiji matkalla mm. Classic K:n 10-4. Lähes yhtä vakuuttavaa oli tahti välikarsinnassa, jossa se voitti Oilers II:n ja Erä WS:n ja pelasi tasan NST:n kanssa.

SM-sarjan itälohkossa mestarisuosikkeihin lukeutuvat SSV, Erä ja Oilers NG olivat kovempia, mutta muut joukkueet Happee jätti taakseen. Joukkueen ykköstähtenä on loistanut tunnetusta veljessarjasta Peter Kotilainen, joka saalisti SM-sarjassa 24 maalia ja 21 syöttöä ja sijoittui 45 tehopisteellä itälohkon pörssikakkoseksi. Taakse jäi mm. kovasti kohuttu Ville Räkköläinen Erästä. Huikea saavutus siinäkin suhteessa, että Kotilainen keräsi pisteensä 10 ottelussa, kun muilla kärkimiehillä otteluita kertyi kolme tai neljä enemmän.

Korkealla Happeen sisäisessä rankingissa ovat myös vanhat tutut Tikkakosken Pallon kaverit eli Johannes Jokinen, Asko Huisman ja Petri Minkkinen. Jos niin onnellisesti kävisi, että FoSu ja Happee sunnuntaina kohtaisivat, peliin latautuisi vääjäämättä vahvaa revanssihenkeä, puolin jos toisinkin. Minulla on siis pojille vain yksi pieni ja vaatimaton toive: Tämän pelin haluaisin nähdä!

- IK -

 << Edellinen
08.03.2011 FL: Kokenut Jani Kannosto palaa FoSun päävalmentajaksi
Seuraava >>
12.03.2011 Edustusjoukkueen keskustelupalsta muuttanut
Tänään: 19.03.2018 08:42 Nimipäivä: Jooseppi ja Juuso 1237468